COMMON LANDS - Allmannaretten, i samarbeid med Geir Tore Holm og Søssa Jørgensen, lanserer en sang for Bjørvika

Common Lands – Allmannaretten PRESSEMELDING

Og tenk om det var sant det de sa;
Det er plass til alle i Bjørvika

Geir Tore Holm og Søssa Jørgensen lanserer sangen Bjørvika, en del av deres bidrag til utstillingsprosjektet Common Lands – Allmannaretten.

‘Det må lages en sang for Bjørvika. En sang om planer, konsepter og realiteter.’

Mente kunstnerne Geir Tore Holm og Søssa Jørgensen i deres prosjekt Vi bor i Bjørvika. Og med seg fikk de musikeren Frode Fivel som har skrevet sangen om Bjørvika, et sted det er skrevet og ment mye om, men sjeldnere sunget sanger om.

Bjørvika er en bittersøt, fengende poplåt, som får deg til å synge med, men også se skrått på Bjørvika og utbyggingen av Oslo idag.

‘Poplåter har jo evnen til å smyge seg kjælent rundt, sette klørne i der det er ømt fra før og være minnesmerker i det offentlige rom.’

Nå får vi en sang for Bjørvika.

Og hvis de spør hvor du kommer fra,
si at du kommer fra Bjørvika

Last ned Frode Fivels Bjørvika fra www.commonlands.net


Hvem vil bo i Bjørvika?
Geir Tore Holm og Søssa Jørgensens kunstprosjekt Vi bor i Bjørvika startet opp i 2009 og er en forfølging av målsetningene om en kulturelt og sosialt sammensatt bosetting i den nye bydelen Bjørvika, og samfunnsgeografen Richard Floridas teorier om den kreative klasse og dens betydning for byenes fremtid.

Holm og Jørgensen spurte seg: ønsker kunstnere og andre ”kreative” miljøer å bosette seg i Bjørvika, og ønsker utbyggerne og eiendomsforvalterne i Bjørvika de kreative menneskene? Hvordan kan det i så fall la seg gjennomføre innenfor rammene av det pågående byutviklingsprosjektet? Hvordan skal livet i Bjørvika bli?
Kunstprosjektet belyser langsiktighet i utviklingen av Bjørvika. Vi bor i Bjørvika ble først presentert i april 2010 som en utstilling under byggeprosessen i et midlertidig utstillingsrom bak operaen med visuelt materiale og et forslag til et miljøvennlig kunstnerhus: Neve-huset.

COMMON LANDS – Allmannaretten:
et temporært utstillingsprosjekt som tok utgangspunkt i den pågående byutviklingen i Bjørvika i Oslo. Prosjektet hadde oppstart 12.mai 2009 og sluttpunkt november 2010.

Tre kunstnerduoer var invitert til å utvikle nye prosjekter for Common Lands – Allmannaretten i prosjektperioden: Bik Van der Pol (NL), Dellbrügge & de Moll (DE) og Geir Tore Holm & Søssa Jørgensen (NO). www.commonlands.net

Sangen Bjørvika vil også være tilgjendelig for lytting som del av RAKETT sin bokpresentasjon på årets Tekstallianse. www.tekstallianse.no

Legg til ekstern kalender…