Tilfeldigheter - fotografier av Anne Valeur

[Bilde]
Cyan: galleri inviterer til vernissage fredag 26. august kl. 18 – 23!
Spennende fotografi, hyggelig mennesker og billig øl!

De siste fem årene har Anne Valeur fotografert motiver som alle viser en sammenhengende fokus, der plutselige tilfeldigheter og følsomme stunder oppnår fullendelse. Fotografen jobber utelukkende med analogt fargefotografi og har hele veien vist tillit til gammel film. Med et eget blikk for skjøre farger og nervøst lys vekker Valeur betrakterens interesse for hverdagslige motiver og steder der øyeblikket er langt og evigheten over på mindre enn et sekund.

- Man vet aldri hvor lenge øyeblikket varer, og ofte er det bare et sekund, forteller Anne Valeur. – Jeg håper at mine analoge bilder der farger og lys er motiv, bevarer evigheten, i hvert fall på papiret. Plutselig er det over. Anne Valeur er selvlært med forkjærlighet for det analoge. Fotografiene viser stille, ofte tomme steder med mye personlighet og lys.

- Følelsen av skuffelse da mine foreldre ga meg et analogt kamera i digitalkameraets tid er for lengst borte, og min kjærlighet til filmen bare vokser. Det er godt å se sammenhengen mellom bildene mine, og at jeg får frem noe vakkert i ting og steder folk ofte går rett forbi. At man kan finne mye i lite. Nøkkelord for mine arbeider er lys, rom og farger.

Utstillingen vises også lørdag og søndag, kl. 12 – 17.

Legg til ekstern kalender…