Dragking-kurs for kvinnelige skuespillere

Født sånn eller blitt sånn…?

En workshop der vi forsker i mannlige uttrykksmåter, kroppsspråk og sosiale koder. Alle deltagere utvikler en egen mannskarakter. Workshopen kan betegnes som et intensivrollearbeide, etter metoden «utenfra og inn». Vi bygger en mannlig maske ved hjelp av sminke og kostyme, som vi siden utvikler og nyanserer. Vi leker med makt, autoritet, seksualitet og humor – og utforsker «mannlige territorier». Alle jobber ut fra seg selv, men deler opplevelsen og erfaringen med resten av gruppen. Hvis stemningen tilsier det så avslutter vi kanskje med en tur ut som menn i det virkelige livet? Kanskje oppstår det en dragking-gruppe?

Hvorfor?
- For å få tilgang til nye uttrykk som skuespiller, og utvikle en større bredde som scenekunstner.
- For å få en økt bevissthet rundt hvilke uttrykk du bruker og hva de signalerer.
- For å ta en pause fra ditt eget ego og forfengelighet! For å utfordre deg selv! For å ha det gøy!
- For ikke å snakke om alle de gode tekstene skrevet for menn som bare ligger og venter på en dragking…

Praktisk info:
Workshopen finner sted på Norsk Skuespillersenter lørdag 17. og søndag 18. september, kl 10 – 17.

Utstyr:
Ta med egne klær til en mann. Klær og sko som passer.
Sko, sokker, bukse, underbukse, t-skjorte/skjorte, genser/jakke, ytterjakke og evt. hodeplagg.

Kursholder:
Ida Løken, SUBFRAU

Utdannet skuespiller fra Teaterhögskolan i Helsingfors 97 – 01. Medlem av den nordiske teatergruppen SUBFRAU. Gruppen ble dannet våren 2001 av 9 kvinner som gikk i samme klasse på Teaterhögskolan i Helsingfors. Subfrau har produsert 7 forestillinger i løpet av de ti siste årene som alle handler om å sette spørsmålstegn ved vår oppfatning av kjønnsroller. Alle forestillingene er en kontinuerlig utforsking og lek med ulike måter å fremstille ”kvinnelighet” og ”mannlighet” på scenen. Subfrau har holdt workshops og seminarer i ti år for ulike typer av grupper: Teaterhøyskoler, folkehøyskoler, ungdomsskoler, akademikere, lærere, bedrifter, utdrikningslag.

Ida har jobbet som skuespiller i Finland, Sverige og Norge. Bl.a. Wasa Teater i Finland, Norrbottensteatern i Luleå, Malmö Stadsteater, Teater Ibsen, Brageteatret, Hordaland teater, Nordland Teater og Oslo Nye Teater.

OBS! Påmelding via www.skuespillersenter.no

Legg til ekstern kalender…