Vigdis Storsveen; BEANS GROWING, Pernille Meidell; SKY HIGH CY

Utstillingsperiode: 26. august – 11. september
Tir – fre 12 – 17
Lør – søn 12 – 16

Vigdis Storsveen: Beans Growing

“Med utstillingen Beans Growing ønsker jeg å sette søkelyset på vår kontroll av naturen i form av ulike assosiasjoner verkene gir. Det som tilsynelatende oppleves som naturlig, vakkert og tiltrekkende kan ved nærmere ettersyn ha en manipulert, kunstig og uhyggelig bakside.
Vekst ligger bak all biologisk liv og økonomisk framgang. Det er et fokus for vitenskap, teknologi, kultur og kunstformer. Ulike tilnærminger til vekst, påvirker resultatene av menneskelig aktivitet og virkningen av aktivitetene i verden der de er.
Som et kunstnerisk konsept, er Beans Growing en kontrast til forestillinger om kunst som ferdige produkt som kan stilles ut og selges for estetisk nytelse. Beans Growing innebærer et element av villmark, det ukontrollerbare i en kontinuerlig prosess.Beans Growing består av ulike frø som spirer og vokser i et kunstig og teknologisk styrt klima. Ut i fra utstillingsstedets mikroklima, dets temperatur og lysforhold, lar verkene seg manipulere og er slik med på å utvikle Beans Growing. "
www.vigdis-storsveen.no/

Naturens iboende destruktive sykluser og dens metamorfose, naiv i all sin positivisme er mettet med gjenkjennelig symbolikk, men slik Vigdis Storsveen fortolker og benytter natur i sine installasjoner åpner for en dypere forståelse av naturens egen evne til å skape noe nytt gjennom destruksjon, der hvor det er forråtnelse er det alltid liv. Storsveen skaper et pseudovitenskapelig univers med sine levende installasjoner. Pertentlig og systematisk griper hun bønner og strammer de opp på strenger i minimalistiske mønstre for så å la de spire fritt og dø, det er vakkert men samtidig ubehagelig. De prosessorienterte installasjonene med sine levende organismer kryper under huden på betrakteren og fremtvinger en reaksjon, vissheten om egen forgjengelighet trenger seg frem i bevisstheten. I møte med den konstruerte naturen møter man seg selv.
Benedicte Sunde, kunsthistoriker og kurator

Pernille Meidell, SKY HIGH CY

”I løse luften, de ser ut som dyr.
Grunnlaget, mono skal møte mono.
I stille glamour.
Lagt i kvadratmeter på kvadratmeter med tyll og gråstein.
Det er det omrisset du ser når alt er UP SIDE DOWN
BOY U TURN ME”

Pernille Meidell arbeider med objekter og bygger konstellasjoner, som kanrepresentere både gjenkjennelse av funnede objekter, og undring over materialene i nye former. Hun vektlegger karakterer og egenskaper i sammenstillingene, og forsøker å skape forsterkende situasjoner av deres tyngde, letthet, tetthet, transparens, skjørhet, struktur, sammensatthet, dragning og bevegelighet.
På Galleri BOA viser hun 3 arbeid.
Pernille Meidell (f.1979) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo avd. Tekstil. Hun begynner sin mastergrad på Kunstakademiet i Oslo høsten 2011. www.pernillemeidell.net

Legg til ekstern kalender…