Kjell Torriset, Lotte Konow Lund, Marit Tingleff

Kjell Torriset, maleri

Lotte Konow Lund, tegning

Marit Tingleff, keramikk


Dersom dette ikke er virkelig

Kjell Torrisets separatutstilling i Kunstnerforbundets Overlyssal føyer seg inn i en rekke større lanseringer dette året hvorpå hans arbeider blir vist, deriblant sommerens utstilling på Haugar Vestfold Kunstmuseum og som en av de nominerte deltakerne i Carnegie Art Award 2012’s utstillingsserie som åpner i november på Stenersenmuseet. Han fremstår som en av våre profilerte malere med betydelige utsmykningsoppdrag og separatutstillinger. I tillegg til maleri, tegning og installasjon inngår også scenografi og kostymer for teater og opera i hans visuelle kunst. Når Torriset har bygget opp sitt foretrukne maleriske vokabular, har han holdt seg til en konsistent og særegen form. Vokabularet inneholder ledetråder i retning av filosofi, kunsthistorie, religion, arkitektur og skriftspråk. Menneskekroppen som bærer av kulturell og sosial kapital, har en sentral posisjon i maleriet.

Etter bildet

For aller første gang blir deler av Lotte Konow Lunds unike kunstsamling presentert for den norske offentligheten. Samlingen har blitt til over flere år og spenner over norsk billedkunst fra 1850-tallet og helt frem til i dag. Det er en svært personlig tolkning av kunsthistorien som har blitt til gjennom kopiering og tolkning med sort tusj på A4 ark. Gjennom å reprodusere kunstverk for hånd, med kun en teknikk, en farge og ett format, utformer Konow Lund et slags rom for likestilte objekter. Kunstneren har valgt sine studieobjekter ut i fra egne preferanser og interesser, og publikum vil kunne finne retningslinjer, historiske og politiske så vel som sosiale og idebaserte. Utvalgte arbeider fra Konow Lunds samling kuratert av Tone Hansen.

Blå landskap

Marit Tingleff er en av våre mest anerkjente keramikere. Tingleff arbeider med den keramiske historien som hun henviser til og omformer til et meget personlig og moderne formspråk. Særlig er det hennes monumentale og maleriske fat som med sterk dekorativ kraft har skapt interesse. Fatene gir assosiasjoner til både maleri og skulptur og utfordrer vår oppfatning av hva fat kan være. Tingleff diskuterer på dette vis tradisjon og faglige holdninger til kunsthåndverksbegrepet.

Periode: 11. august – 11. september

Legg til ekstern kalender…