Amy Hunting - Seperatutstilling. Møbler, objekter og tegninger

[Bilde]

Amy Hunting (født 1984) utfordrer både kunstbegrepene og publikum i prosjektet Tro Kopi, det første hun har i separat sammenheng. De siste tre årene har Hunting etablert sitt eget studio i London, der hun jobber med design og med illustrasjon og tegning. Hun ble invitert til å stille ut i RAM galleri nettopp for å la møtepunktene mellom de ulike disiplinene trekke tråder som kan forklare veien fra idé, til flate og til form.

Amy Hunting er utdannet ved avdeling for møbel og romdesign ved Danmarks Designskole. Hun er i tillegg til sin egen virksomhet, kurator og gründer av og eier av Norwegian Prototypes, som i år ble arrangert for andre gang som en mønstring av norsk moderne design under London Design Festival. Hun var også en av utstillerne under utstillingen ”The gap between Art & Design” på Momentum-festivalen i 2010.

I RAM galleri presenteres femti nummererte tegninger. Motivet; hentet fra et gammelt foto av en familie på og ved en sykkel, er gjentatt og memorert femti ganger. For betrakteren er motivet gjenkjennelig, men fremstår med en rekke variasjoner som er oppstått underveis. Tanken på hva som er den egentlige originalen og den ultimate gjengivelsen leker med betrakteren. Detaljene som endres for hver tegning gir en dynamikk som om menneskene på tegningene når som helst kan få liv i en animasjon. Gjennom det bevegelige får karakterene en rolle utover det forventede, og setter dagsorden for de tredimensjonale verkene i utstillingen.

Et anamorfoskop, som endrer et flatt, forvrengt bilde til en tredimensjonal opplevelse av samme motiv, gir publikum muligheten til et interaktivt blikk inn i materialverdenen Hunting er kjent for. I speilet inni anamorfoskopet, fremstår et gulv i tredimensjonal utgave. I flere tidligere prosjekter har Hunting markert en gjenbruksfilosofi som handler om både resirkulering og om ressursutnytting i produksjonen, som er håndlaget.
Møbelkolleksjonen som har fått tittelen ”Same, Same, but different”, består av sju multifunksjonelle småbord, et stort sidebord og to kister. Alle er utført i furu og tykk filt. En viktig komponent er tyngdekraften, siden filtelementene får sin form ved at de henger fra slisser i overflaten på hvert møbel.
Linjen fra sykkelfamilien til møbelfamilien gir samme opplevelse av at gjennom variasjon og repetisjon oppstår overraskelser og en type evolusjon. Verken tegninger eller møbler forblir det samme etter forvandlingen.

20.08 – 25.09 Åpningstider: tirsdag – fredag kl. 11.00 – 17.00 lørdag – søndag kl. 12.00 – 16.00

Amy Hunting
/ Ram Galleri
/
Pressemelding


Little Scraps of Paper | Norwegian Prototypes – Amy Hunting from Tomas Leach on Vimeo.

Underskog har skrevet om lenker/embeds i denne teksten til å bruke TLS/SSL. Det er ikke garantert å fungere. Les mer her.

Legg til ekstern kalender…