Aase Gulbrandsen & Siri Kollandsrud

[Bilde]

AASE GULBRANDSEN er tilbake med kulltegninger, pasteller og oljemalerier, og med et billedspråk som er blitt hennes umiskjennelige signatur: øyeblikk av inntrykk, skyggeaktige skisser, spor av erfaring. Med kullstift, pastellkritt eller frodige strøk av olje utforsker hun tilværelsen. Aase Gulbrandsen vil være tilstede i sine bilder, og motsetter seg kjølig intellektualisering. Bildene er kommet til henne som impulser underveis, og leveres videre, ikke som ferdige tanker, men som stemninger og berøringer. Motivene er ofte hentet fra hennes nære omgivelser. Hun har en rik produksjon bak seg og uttrykker seg uanstrengt på tvers av medier med et bredt spekter av teknikker.

Aase Gulbrandsen har deltatt på utallige utstillinger i inn- og utland og er representert i mange norske samlinger bl.a Telenor, Statoil og Hydro. Hun er innkjøpt av bl.a Nasjonalgalleriet, Oslo kommunes kunstsamlinger og Bergen Billedgalleri.

SIRI KOLLANDSRUD stiller her ut en installasjon av oljemalerier og heklede objekter med beslektede former som tar spranget fra maleriet og ut i rommet. Objektene er organiske former som henger rotløse ned fra taket, som i en drømmeaktig verden. Inspirert av blomster, og visne tulipaner som krøller seg i finurlige former og tørre farger. Med bakgrunn i undringen over det absurde og motsetningsfylte i hverdagen, undersøkes plantens potensial som bilde på den levende organismens kraft.

Maleriene har et narrativt abstrakt formspråk og en luftig og sterk koloritt, med en bevegelse som synes å kunne fortsette utover billedkanten. Penselføringen er lekende og undersøkende og veksler mellom det pastose og det laserende. Fargen er drivkraften.

Siri Kollandsrud er fra Oslo, men bosatt i København. Hun har mottatt diverse stipend og arbeidslegater, og er representert i bl.a Hygum Kunstmuseum og Statens Kunstfond i Danmark og Nordiska Akvarellmuseet i Sverige.

For mer informasjon kontakt galleriet: [email protected] eller 22 42 15 78.

Legg til ekstern kalender…