Oslo Popfest 2011

Oslo Popfest arrangeres for første gang her på Parkteatret! Festivalens mål er å vise fram mer og mindre kjente band, artister og klubbkonsepter til Oslos popsultne befolkning. Med et knallsterkt program spekket med skandinaviske perler har festivalen sitt tyngdepunkt på Parkteatret 16. og 17. september.

FREDAG 16. SEPTEMBER:

PARKER LEWIS (SE)

Kommunistpop? Radikal soulpop? Perfekt pop? Ikke veit vi. Parker Lewis er et av 2011s (og 2010s og 2009s, forsåvidt) aller fineste svenske band. For de som jevnlig hører pop-DJs spille i Oslo, kan de knapt nok unngå å ha hørt monsterhiten ‘Ingen Så Blå’. Denne godbiten og flere til kan høres på EPn ‘Rak Som En Pil’ som kom for en liten stund siden. Parker Lewis er nå straks albumklare for alvor, og dette er et band som virkelig leverer varene på scenen.

BEDROOM EYES (SE)

Bedroom Eyes er Jonas Jonsson og et stort band. En liten mann fra Föllinge i Sveriges ingenmannsland (et støkke til høyre for Steinkjer). Helt siden vi oppdaget Bedroom Eyes sin musikk på internett for flere år siden har Jonas blitt en nær venn og samarbeidspartner. Endelig skal Bedroom Eyes presenteres for Norge og de slipper sin debutplate på Spoon Train Audio 9. september, og en ny plate allerede til våren. Live er Bedroom Eyes et fyrverkeri. Digert band og lomma full av pophits! Gled dere til megalåter som Hand In Hand Grenade, Norwegian Pop, og ikke minst Dancing Under Influence, som på albumet er en nydelig duett med ingen ringere enn Maia Hirasawa.

LØRDAG 17. SEPTEMBER:

RUBIK (FIN)

Fra et land som har fostret kanonartister som The Rasmus og Bomfunk MC’s, har nok ikke Rubik akkurat følt seg presset til å levere musikalsk som representant for den finske musikkscenen. Dette er kanskje nettopp det som har ført til at Rubik er blitt et band som komponerer popmusikk fullstendig uten begrensninger. Taktarter skifter, komplisert instrumentering virvler ut av høyttalerne, men helt uten at bandet mister en umiddelbarhet og catchyness som få band kan matche. Vi falt fullstendig for Rubik etter den første plata ‘Dada Bandits’, og i forbindelse med den gjorde de blant annet en fabelaktig opptreden på Øyafestivalen. Nå er oppfølgeren ‘Solar’ ute, og for å sitere Groove.no: ‘Det kiler i ørene akkurat som det kilte i magen første gang Kåre med de dypblå øynene på raden foran i 4. klasse snudde seg rundt og spurte om å få låne blyantspisseren.’ Hva nå enn det skal bety. Rubik turnerer verden rundt for tida og spiller mange av de flotteste festivalene jorda har å by på. Ikke helt ille å få de på lille Parkteatret, da.

VIT PÄLS (SE)

Noen mener at Vit Päls er verdens beste band. Opptil flere mener faktisk dette. Om vi rangerer band etter hvor mange akkorder de kan på piano eller hvor fort de kan spille gitar kommer mest sannsynlig Vit Päls skikkelig dårlig ut. MEN, om vi rangerer i spilleglede, overskudd, kjærlighet til musikk og publikum og fantastiske tekster, da vinner faktisk Vit Päls. Verdens beste band, Vit Päls.

KLUBBPROGRAM:
DJ MICKE SMYGARN (Club King Kong, Stockholm) Micke har spilt i Oslo mange ganger før. Micke er verdens beste pop-DJ. CD-mappa til Micke er omtalt som popmusikkens hellige gral. Micke jobber på Ahlsell, heier på Hammarby og driver Sveriges beste popklubb, Club King Kong. Micke skal få dansegulvet på Parkteatret til å eksplodere.
LIVE: BLOKSBERG (NO) Vi stakk en tur på Blå for litt siden, egentlig for å sjekke ut vår favoritt Proviant Audio. Men, før Provianten spilte var det et ubeskrevet blad som skulle til pers. Gutta het Bloksberg, og består av rester fra det egentlig ikke så halvgæli bandet Sally Suicide. Og for en musikk de spilte! Vi er på ingen måte tekno-connoisseurer her i Oslo Popfest, men denne teknoen, spilt i liveformat låt så freskt, og guttene dansa så fint at vi ble helt koko. Bloksberg skal spille en halvtimes tid midt oppi klubben vår. Det blir helt rått, vi lover. Vi skaffer strobe.

I BAREN:
DJ STIAN PRIDE Fredag og lørdag under Popfesten arrangerer vi uoffisielt Norgesmesterskap i hestemusikk inne i Parkteatret Bar. Det er helt gratis, og du kan være skikkelig gammel og bare stå å henge i hjørnet mens du drikker et utvalg av byens beste drinker. Først ut er Stian Pride, head honcho i Spoon Trains utenlandsavdeling og ansvarlig for å bringe band som Band of Horses, Bon Iver og et utall hesteband av ymse sort til landet. Forvent gamlismusikk, av typen hest. Vrinsk!

Aldersgrense 20 år

Legg til ekstern kalender…