Velkommen til separatutstillinger med Mari Slaattelid, Bertil Greging og Ulla-Mari Brantenberg

Mari Slaattelid, maleri

”Slaattelids medium og utgangspunkt for refleksjon er først og fremst maleriet. […] Det vi blir invitert til å reflektere over, er maleriet, og i videre forstand all kunst, som en arena for gnisninger mellom stor påståelighet og fundamental tvil – noe essensielt ubrukelig som åpner for essensielle innsikter; et statement hvor ingenting blir sagt; som noe som flyter mellom på den ene siden det trivielle og verdiløse, og på den andre et stort alvor, med potensial til å ta inn over seg liv og død.(…) Maleriets konkrete virkemidler blir endevendt med gjennomført kontroll, og der hvor den maleriske gesten truer med å overopphete uttrykket, lar Slaattelid språket gripe inn nærmest som en termostat”. Kritiker Arve Rød, fra utstillingskatalogen.


Bertil Greging , maleri

Gregings tegninger og malerier behandler trekk ved de utsatte sidene av den menneskelige eksistens. Figurer og hodeformer er projisert inn i fortettede tablåer hvor mennesket ser ut til å møte det absurde og kaotiske i randsonen av hva som er rimelig å overkomme. Greging setter spørsmålstegn ved vår evne til å projisere mening inn i tilværelsen. Han antyder dette ved å gripe til en tittel som ”How did I get out here?” Han artikulerer et fokus rettet mot kroppens overherredømme over våre liv, og den angsten og frykten som kan være forbundet med kroppslig eksistens.


Ulla-Mari Brantenberg, glass

Ulla-Mari Brantenberg er vår fremste glasskunstner, og har vært ledende innen norsk glasskunst i 30 år. Brantenberg er kjent for sine drikkeglass og sine særegne utsmykninger. Naturen og naturfenomener er hennes viktigste inspirasjons- og energikilde. Dette er også bakteppet for hennes sjette utstilling i Kunstnerforbundet. I Kunstnerforbundets 2. etasje har installasjon blitt til etter den katastrofale tsunamien og den påfølgende ulykken med atomkraftverket, som rammet Japan.

Periode: 15. september – 16. oktober

Mari Slaattelid på NRK 2 i premieresending av høstens Nasjonalgalleriet klokken 21.30 mandag 19. september. Reportasjen tar for seg hennes utstilling “Non Food” i Kunstnerforbundet.

Legg til ekstern kalender…