Filmsamtalen: Skuespilleren som filmskaper

[Bilde]

Møt Anders Danielsen Lie, Sven Nordin og Henriette Steenstrup i samtale om det å spille for film.

Filmsamtalen tirsdag 27. september fokuserer på skuespillernes bidrag inn i den skapende prosessen. Vi har invitert kinoaktuelle Anders Danielsen Lie (Oslo, 31.August), Sven Nordin (Sønner av Norge) og Henriette Steenstrup (Få meg på, for faen) til å delta i en samtale om det å spille for kamera.

Det er gjerne regissøren som får snakke om valgene som gjøres underveis i en filminnspilling. Når en film anmeldes derimot er det gjerne skuespillernes prestasjoner som vurderes. Mange skuespillere har langt mer innflytelse på film enn det vi kjenner til. Skuespillere er ofte først og fremst filmenes fremste ansikter utad, samtidig som det er lite seriøst fokus på hva skuespillerne bidrar med. Med utgangspunkt i deres medvirkning i aktuelle filmer fra det siste året, vil vi denne tirsdagen stille blant annet følgende spørsmål:

På hvilken måte preger skuespilleren en film og hvordan oppleves samarbeidet med filmregissørene? Hva kreves i en såkalt skuespillerdrevet film, og hva betyr det? Hva er en skuespillerstil? Er det nok gode roller i norsk film? Hvordan er det sammenliknet med teatret, og kan man tilføre de ulike metodene noe ved å jobbe med begge?

Samtalepartnere: Sven Nordin, Anders Danielsen Lie og Henriette Steenstrup

Programleder: Kjetil Lismoen, redaktør Rushprint

Filmsamtalen: Skuespilleren som filmskaper

Tirsdag 27. september Kl. 19.00

Filmens Hus 2. etasje Gratis adgang

Filmsamtalen er et arrangement på Filmens Hus i Oslo, der Norsk filminstitutt i samarbeid med Rushprint inviterer publikum og bransje til åpen refleksjon og konstruktiv debatt om film.

Legg til ekstern kalender…