VELKOMMEN! VÅKENATT I SOFIENBERGPARKEN

VELKOMMEN! VÅKENATT I SOFIENBERGPARKEN

Vi er en gjeng unge kunstnere og andre Osloboere som inviterer alle til våkenatt i Sofienbergparken lørdag 12. november! Vi ønsker å arrangere en markering i forbindelse med det høye antallet overfallsvoldtekter som har funnet sted i Oslo i den siste perioden. Vi vil ikke lenger gå omveier rundt byens parker i frykt for å bli voldtatt! Både det private og det offentlige rom skal være et trygt sted uansett kjønn. Vi arrangerer en kveld hvor mennesker som ønsker godt og glede skal ta over gufset av ren og reell redsel overfallsvoldtektene fyller våre offentlige parker og gater med.

Det blir lett matservering, varm drikke, levende musikk (vi jobber med saken) og photoshoot (!) for alle som vil. Vi vil fylle parken med jenter og gutter som ønsker å ta i bruk parken til hygge og varme, samtidig som det skaper trygghet for dem som går igjennom parken denne natta. Vi ser for oss en event med fakler, lys i trærne, sofaer og pledd. Dette vil være et partipolitisk uavhengig arrangement, åpent for alle.

Det vil være fotograf (Frøydis Urbye) som tar portrettbilder av alle som ønsker å bidra til en kollage av ansikter på parkens mange trær og stolper. Vi ønsker å gi et signal om at vi er synlige og vi følger med! Vi ser for oss portretter av Oslos jenter og gutter, som kan vise at vi bryr oss om hver enkelt, at vi ser hverandre, at vi påvirkes av det som hender med oss. I tillegg oppfordrer vi alle til å ta med laken/lerreter så alle som skal gjennom parken kan møtes av VELKOMMEN!

Kle dere varmt og enda varmere, ta med tepper og godt humør, gi et portrett av deg selv til en viktig sak og få med deg musikk og bål i godt selskap. Vel møtt!

Ps. Hvis noen har noe de vil bidra med – opplesninger, appeller, kakebaking, sofaer (!) eller har noen gode ideer til flere ting vi kan fylle kvelden med så er tips og bidrag velkomne.

På vegne av alle som er med,
Ylva Wærenskjold, Emilie Forbes Holmen og Linus Jakhelln

Legg til ekstern kalender…