Smalt som Faen: the Tiger Lillies

The Criminal Castrati’s Anarchic Brechtian Blues Trio! Dette er første gang The Tiger Lillies gjester Oslo, og de gir oss 2×45 min med lidenskap og stemning!


[Bilde]


The Tiger Lillies er en ekstraordiner trio med en gedigen fanskare i London og rundtomkring i Europa. Frontfigur Martyn Jaques er en selvtrent operasanger med en hjerteskjærende vakker kastratstemme. På trommer finner man Adrian Huge, som Talking Heads frontmann David Byrne lovpriser som trommenes James Joyce. Adrian Stout trakterer dobbelbassen mens Jaques spiller accordion og synger vilt og lidenskapelig om prostituerte, narkomane, tapere og avskum med sin besatte stemme.
Ken Campbell kaller ham for ”The Criminal Castrati” grunnet hans gammelmodige klesstil, lange hestehale og bowler hatt. Med Jaques suggerende tekster og imponerende stemme, ofte sunget med lukkede øyne, skapes det et nådeløst univers om livet på bunnen av dagens Storbritannia sunget med en engels stemme.


Musikken er et vev av opera, sigøynersang og musikalske elementar fra Paris, men det som utmerker bandet er det emosjonelle inntrykket og stemningen de skaper. Siden de er så vanskelige å sette i bås har ikke The Tiger Lillies hatt den gedigne suksessen i verden, men med hjelp av David Byrne og flere andre så er de på vei!
Som mange andre kunstnere så lever The Tiger Lillies i evig fattigdom mens de jobber for internasjonal kultstatus. Omsider kommer de til Oslo for første gang!


Sitat fra Fredrik Rütter (TB) da han ga konserten strålende anmeldelser sist de besøkte Norge, i 2007:
Gruppen balanserer på en knivsegg mellom humor og dyp tragedie, og de behersker sine virkemidler fullt ut. Fansen fikk definitivt sitt,og vi som ikke helt visste hva slags opplevelser vi gikk til denne kvelden, fikk utvidet horisonten betraktelig. Som sagt litt av en pangåpning på høstsesongen, og det skal virkelig noe til å følge opp dette.


Hjemmesiden til the Tiger Lillies


Dørene åpner 20.00
Konsertstart første akt 21.00
Konsertstart andre akt 22.15

Legg til ekstern kalender…