Minako Shirakura, Nanna Hellberg, Martin Kohout, Rita Duffy og Trond Hugo Haugen

*NORDISK KUNSTNARSENTER DALSÅSEN

ÅPEN DAG FREDAG 18. NOVEMBER 2011

FRA KL. 17:00 – 19:00*

[Bilde]

Med følgende kunstnere:

MINAKO SHIRAKURA aka Sishima Kamikija (1967, Tokyo) bor og arbeider i Tokyo, Japan. Hun er utdannet ved Edinburgh College of Art i Scotland og New York State College of Ceramics (Alfred University). Shirakura er udannet glasskunstner, men jobber også med et bredt spekter av andre materialer, blant annet papir, tråd, forskjellige tekstiler osv. Hennes kunsterisk virksomhet omfatter installasjon og sosialrelaterte prosjekter. Gjennom en hviskelek som 17 personer fra Dale deltok i har Minako Shirakura fått navnet Sishima Kamikija, som hun har brukt under sitt opphold ved NKD.
http://www.minakoshirakura.com/

NANNA HELLBERG ( 1980, Stockholm) jobber hovedsakelig med lyd, video, maleri og performance. Nanna Hellberg har en master i fri kunst fra Kungliga Konsthögskolan i Stockholm og Nordic Sound Art (ved Det Kgl. Danske Kunstakademi København og Kunsthøyskolen i Oslo). Arbeidene hennes bygger på forskning av ulike psykologiske fenomener og hvordan de er representert i dagens kultur. Musikk, selvbiografiske fortellinger, subkulturer, religiøse ritualer o.l er inspirasjonskilder til Hellbergs kunstneriske produksjon.
http://www.nannahellberg.com/

MARTIN KOHOUT( 1984, Praha) bor og arbeider i Berlin og Frankfurt am Main, Tyskland. Martin Kohouts opphold ved NKD er en del av Paths Crossing Production Residencies, et samarbeidsprosjekt mellom fem nord-europeiske kunstinstitusjoner. Martin er utdannet ved Filmakademiet i Praha og UdK Berlin. Kohout bruker forskjellige kunstneriske uttrykk i sine arbeider der han ikke bare kombinerer, men gjerne forveksler det estetiske med det konseptuelle. Martin driver sin egen YouTube kanal som heter Watching Martin Kohout der hver opplastet video er en slags loop fra YouTube til Kohout og tilbake til YouTube, samt som han driver og er redaktør for det ikke-kommersielle nettstedet jlbjlt.net.
http://www.martinkohout.com/

RITA DUFFY ( 1959, Belfast) er udannet ved University of Ulster og Art & Design Centre, Ulster Polytechnic i Belfast. Figurativ/narrativ tradisjon, selvbiografi og temaer som handler om irsk identitet, historie og politikk danner et utgangspunkt for Ritas arbeider. Rita Duffy har i løpet av sin lange karriere hatt flere soloutstillinger i Nord Irland og utlandet, hun har også vært initiativtaker til flere store samarbeidsprosjekter. Hun er i dag tilknyttet Goldsmith College i London og jobber med et kunstutvekslingsprosjekt mellom Argentina og Nord Irland.
http://ritaduffystudio.com/

TROND HUGO HAUGEN (1975, Kristiansand) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og etter flere år i Malmø er han nå bosatt i Oslo. Han har startet initiativet kunstprosjektet Stavanger2018 og vært involvert i atelierfelleskap som Cirkulationscentralen og Konstnärshotellet. Han har også drevet visningsrommet Unten Drunter. Haugen driver kunstbokforlaget noCUBE foruten egen utstillingsvirksomhet. Svart/hvitt tegning er utgangspunktet for Haugens kunstneriske aktivitet der interessen for politikk og hverdagen spiller en viktig rolle.
http://www.trondhugo.no/


http://www.nkdale.no/

Legg til ekstern kalender…