Death Jazz: ATOMIC (no/se)

[Bilde]

*Heldige omstendigheter nede på kontinentet har gitt Death Jazz muligheten til å gi Oslos musikkentusiaster en aldri så liten førjuls-presang i form av en heseblesende frijazz-konsert med sjølvaste Atomic. Bandet har vært spydspissen i den nye bølgen skandinavisk jazz de siste ti årene og blir av mange regna som verdens beste liveband. Denne kvelden slipper de sitt nye album Here Comes Everybody på intime Café Mono i Pløens gate.







Fredrik Ljungkvist – treblås
Magnus Broo – trompet
Håvard Wiik – piano
Ingebrigt Håker Flaten – bass
Paal Nilssen-Love – trommer*




Atomic ble etablert for 11 år siden i kjølvannet av prosjekter som Element og School Days. Allerede etter bandets første to utgivelser, Feet Music (2002) og Boom Boom (2003) blei gutta lovprist av både publikum og musikkpresse som et grensesprengende orkester med original smak og en individuell energi som få skandinaviske jazzgrupper kan matche, og bandets innvirkning på den skandinaviske jazzscenen de følgende årene var mildt sagt betydelig. Musikalsk kan musikken beskrives som en eksplosiv cocktail av amerikansk frijazz med et lungt europeisk perspektiv. Eller enda bedre, en god blanding av akademisk forderag og en skikkelig festlig kveld på byen.


De legger ikke skjul på sin entusiasme for ledende amerikanske jazzmusikere som Duke Ellington, Archie Shepp, Charles Mingus og George Russell for å nevne noen få. Det er heller ikke vanskelig å merke underliggende referanser til musikk av folk som Morton Feldman og John Cage. Med en solid europeisk jazztradisjon i reiseveska har Atomic stor kjærlighet til improvisasjonen og de sinnsvake øyeblikkene som oppstår mellom de fem bunnsolide instrumentalistene. Atomic har turnert siden det øyeblikket det blei danna og denne kvelden tar de musikken til nye høyder og slipper sin tiende utgivelse med navnet Here Comes Everybody. Wiik og Ljungkvist er albumets kreative utgangspunkt og de to kan tilnærmes som en slags venstre og høyre hjernehalvdel i Atomics leviathan. Så ja jøss, dette blir garantert bonanza!


http://www.atomicjazz.com/
http://www.myspace.com/atomicjazz
http://www.konsertforeninga.no/

Legg til ekstern kalender…