Notam tirsdager

NOTAM starter i november konsertserien «Notam tirsdager» på Riksscenen som skal arrangeres hver siste tirsdag i måneden (med unntak av desember og mars) hele vinteren og våren 2011-12.

Formatet for serien blir musikk i kombinasjon med innlegg fra en spesialinvitert gjest. Vi bytter tema fra gang til gang, og temaet blir overbyggende på det musikalske og ikke-musikalske innholdet. En rød tråd gjennom serien er at konsertene skal være et formidlingsarena for teknologibasert musikk: elektroakustisk, elektronisk, elektronika, glitch, noise, techno – begrepene er mange, men har til felles at musikken skapes ved hjelp av elektronikk eller elektronisk behandlet lyd i ulike former. Musikken kan komme fra en datamaskin eller fra et hjemmeloddet kretskort, den kan bestå forhåndsarrangerte komposisjoner eller live improvisasjoner — vi er ute etter å vise frem spennvidden i moderne lyduttrykk!

Første konsert i serien blir den 29. november. Kveldens gjest er Gro Dahle, som skal lese fra sin nyeste diktsamling «Støvet, skyggen, hunden og jeg». Startskuddet for serien blir en akusmatisk konsert med elektroakustisk musikk diffusert over 16 høyttalere, noe den store salen på Riksscenen er ypperlig egnet til! Diktlesningene kommer innimellom de musikalske innslagene.

Det overbyggende tema for kvelden er «Språk og lyd». Menneskestemmen går igjen som lydmateriale i musikken — ikke i tradisjonell melodimessig forstand, men som et emosjonelt og meningsbærende element i ulike lydlandskap. Publikum inviteres til å utforske musikkens stemme og stemmens musikk.

Som et før-konsert arrangement fremfører Natasha Barrett for andre gang en live-elektronikk improvisasjon av Aftershock, kl. 18 på Galleri ROM, som kun er 10 minutters gange fra Riksscenen. For de som velger å starte kvelden her blir det mulighet til et lite stopp på Schous Bryggeri like ved Riksscenen før konserten begynner.

-

Før-konsert arrangement

18:00 – Galleri ROM (Maridalsveien 3)

Aftershock, live-elektronikk og videofremføring ved Natasha Barrett

19:00 – Schous Bryggeri v/ Riksscenen

Før-konsert sosial sammenkomst


Konsertprogram (19:30 – 21:00)

19:30 – Riksscenen

  • Velkommen
  • Musikk: Dale Perkins – Cuckooborough (6 min)
  • Tekst: Gro Dahle
  • Musikk: Natasha Barrett – Angels and Devils (13 min)

Pause

  • Musikk: Anders Vinjar – One Less than a Perfect Square (4 min)
  • Dikt: Gro Dahle
  • Musikk: Adina Izarra – 10°29´n (4 min)
  • Musikk: Gilles Gobeil – Sibylle (15 min)
  • Musikk: Robert Normandeau – Clair de terre (overture, 6 min)

Lydteknikk: Cato Langnes, Rolf-Even Evensen

Diffusjon: Natasha Barrett, Anders Vinjar


Åpningskonserten er gratis, en unik mulighet til å oppleve en velkomponert blanding av elektroakustisk musikk og poesi!

Gro Dahle skal lese fra sin nye diktsamling «Støvet, skyggen, hunden og jeg»


Aftershock av Natasha Barrett
Legg til ekstern kalender…