MARIANNE HURUM med RUBEN STEINUM // RUE DENIS (KANEEL REWORK)

Vinduststillingen, salgsdisplayet, er det estetiske utgangspunktet for Marianne Hurums skulpturer i Prosjektrommet. Verkene i Rue Denis (Kaneel Rework) tar form av komponerte displayer på store fargede backdrops i tekstil. Abstrakte klær, en konkylie, kanel og oversize vaser er elementer i skulpturene, hovedsaklig utført i epoxy og tekstil.

Rue St. Denis er en av Paris eldste veier, fra Romertiden. Nå huser den sexbusinesser med myk skulpturfløyel i vinduene. Rue Denis er derimot en adresse Hurum jobbet på i Paris i sommer. Innholdet har alltid en form.

En samtidig interiørtrend er å ha stiger og store bokstaver som skulpturer i stuen. En stor B er myk og pen og gir et hint av intellekt gjennom form. Gutenberg, trykkekunstens far, bragte det genuine objektet til masseproduksjon. Hurums grep er på sett og vis motsatt.

Marianne Hurum (f. 1978) er utdannet ved Konsthøgskolan i Malmø, University of Illinois at Chicago UIC
og kunstakademiet i Oslo. Siste soloutstilling fant sted på Lothringer13_Laden, München (Tyskland). Nærmest kommende soloutstillinger finner sted på NoPlace (Oslo) og Christian Torp (Oslo) i 2012.
Ruben Steinum (f.1984) er utdannet ved kunstakademiet i Oslo, og er spesielt invitert av Hurum til denne utstillingen. Steinum viser arbeidet For The ”Honey Girls”.

-Marthe Walthinsen, kurator for Prosjektrommet_.
full" width=“620” height=“349” src=“https://imgproxy.underskog.no/eaYxfNxETk0NaoYWooD0GcfWi1vxV26f9BninvqTm6Y/expires:1712275200/width:620/quality:85/plain/s3://bilder/bilder/255103” data-image-id=“255103” loading=“lazy” filter-used=“LegacyImageFilter” modal-on-click=“image” />

Bilde: Nytt arkeologisk og mystisk funn fra Driva viser trolig det eldste abstrakte skulpturelle interiørobjektet.

Legg til ekstern kalender…