Dancing Dreams - dokumentar om Pina Bauschs "Kontakthof"

Wuppertal Tanztheater gjestet nylig operaen med “Vollmond” og Wim Wenders 3D-dokumentar Pina går på kino. En av forestillingene som det vises utdrag fra i Wenders film er “Kontakthof”, som ble fremført første gang i 1978.

I forestillingen utforsker Pina Bausch kontakt mellom mennesker, og mer spesifikt kontakt mellom menn og kvinner av romantisk eller seksuell karakter. Stykket viser på en utrolig presis måte alle de motstridende følelsene som knytter seg til behovet for og lengselen etter kjærlighet.

I Dancing Dreams skal danserne Jo-Ann Endicott og Bénédicte Billiet, som har jobbet med Bausch i en årrekke, jobbe frem en ny fremføring av forestillingen, men denne gangen er det ungdommer fra Wuppertal i ungdomsskolealder som skal gestalte alle rollene. Vi følger ungdommene og de voksne gjennom prosessen, gjennom auditions, øving og atter øving, latter og glede, nerver og usikkerhet, rolleutvelgelse og – premieren!

I løpet av den lange tiden de jobber sammen, nesten et helt år, knytter ungdommene og instruktørene nære bånd. Vi som publikum får også vite litt mer om hvem de ulike ungdommene er, og hva deres motivasjon for å delta i forestillingen er. Kjenner de seg igjen i rollen sin? Har de noen gang vært forelsket? Kommer de til å tørre å kle av seg på scenen eller blir det for flaut? Og hva skjer når Pina Bausch kommer på besøk?

Legg til ekstern kalender…