TOFT I HONERUD – VIRKELIGHETENS INTEGRITET et seminar på Fotogalleriet tirsdag 10 januar 2012

Seminaret er et samarbeid med Kunstakademiet / Kunsthøgskolen i Oslo, NISS Høyskole, Oslo (avd Visuell Kunst) og Høgskolen i Oslo og Akershus (Institutt for journalistikk og mediefag).

Virkelighetens Integritet er tittelen på seminaret som er en del av utstillingen Rough Seas initiert av de unge norske kunstnere Nina Toft og Hilde Honerud.

Virkelighetens Integritet tar utgangspunkt i spørsmålene som stilles av Nina Toft og Hilde Honerud i utstillingen Rough Seas. De ser på en trend i dagens nyhetsformidling, hvor private opptak blir gjort offentlig tilgjengelig på nyhetskanaler. Ved å fokusere på bilder av naturkatastrofer undersøker de bildets estetikk og dets faktiske nyhetsinnhold. De fremlegger en tese om det medierte nyhetsbildet som tømmes for konkret innhold for å formidle en følelse av tilstedeværelse og autentisitet. Med sin referanse til J.M.W. Turners maleri Rough Sea (ca. 1840-1845), tar Toft og Honerud opp en kunsthistorisk tematikk og stiller spørsmål til representasjon og om disse kan være relaterte til en samtidig lesning av det mediert bildet.

Seminaret vil utdype problemstillingene som blir tatt opp i utstillingen og skaper en møteplass mellom ulike fagfelt innen fotografi, media og visuell kunst.

Seminaret er støttet av Fritt Ord

[Bilde]
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…