Planter, dyr og en smule historie

Ekskursjon med biologien i sentrum, men også smakebiter fra en spennende kulturhistorie på denne sjarmerende øya innerst i Oslofjorden.

Oppmøte: Fergekaia på Hovedøya.

Hovedøya er en spesiell lokalitet både hva angår kultur- og naturhistorie. Klosterruiner, lavetthus og krutthus, for å nevne noe, vitner om en spennende kulturhistorie, men også når det gjelder natur er Hovedøya verdt et besøk.

Denne øya helt innerst i Oslofjorden har sjeldent gode forekomstene av kalk i berggrunnen, noe som sammen med særlig gode klimatiske forhold gir en spesielt rik flora. Fra 1850-årene og fram til i dag er det kjent 489 plantearter her ute. Noen har blitt borte gjennom årene, men fremdeles kan vi finne om lag 440 arter, stadig et meget høyt antall i forhold til størrelsen på øya! Det store antallet av ulike planter gir videre grunnlag for et stort biologisk mangfold av insekter og fugler. Bli med på en spennende biologisk vandring ispedd en porsjon kulturhistorie!

Adkomst: Båtrute 92 fra Vippetangen seinest kl. 10.05. forbehold om endringer i rutetabellen. Se våre nettsider, gjeldende rutetabell eller kontakt Trafikanten.: Se trafikanten.no

Ved universitetslektor Einar Strømnes, NHM.

Legg til ekstern kalender…