Åpning på Tegnerforbundet 5. januar: Hanne Grieg Hermansen, Camilla Malmquist og Hans Hansen

Tegnerforbundet galleri
5. januar – 29. januar 2012


HANNE GRIEG HERMANSEN
”Stone Tape”

Hanne Grieg Hermansen arbeider med tegning primært basert på fotografi, der teknikken og tidsbruken er en viktig del av uttrykket. Misforholdet mellom tiden det har tatt for lyset å feste seg til filmen og blyanten å feste seg til arket er stort. Det ligger et paradoks i dette da intensjonen i stor grad er å eliminere synlige spor av prosessen. Slik ligger noen av tegningene og vipper i ingenmannsland mellom to medier, de ønsker både å være fullverdige tegninger og fullverdige fotografier på samme tid.
Formalt jobber hun hovedsakelig med rene blyanttegninger, men også mer installasjonspregede arbeider. Formatene varierer fra prosjekt til prosjekt, fra miniatyrtegninger til monumentale veggtegninger og skulpturelle tegnebaserte arbeider i varierende størrelser. De siste årene har arbeidene hennes beveget seg mot et stadig mørkere uttrykk, der grafitten i seg selv har blitt en viktig del av uttrykket.
Felles for arbeidene er at de sirkler rundt temaer som materialitet og nedbrytning, verdiforskyving og illusjon, lys og mørke, teknikk og mystikk.

Hanne Grieg Hermansen (f. 1984) har bakgrunn fra BA på Kunstfag i Oslo (2008) og MA på Kunstakademiet i Bergen (2010). Tidligere har hun deltatt på gruppeutstillinger på bl.a. Tromsø Kunstforening, Kurant, Galleri F15, Oslo Kunstforening og Galleri Erik Steen, samt holdt separatutstilling på Tag Team Studio i Bergen.


CAMILLA MALMQUIST
“Ruins in Reverse”

Camilla Malmquist arbeid befinner seg i overgangen mellom natur og kultur, og et stadig tilbakevendende tema er det menneskeskapte landskapet. Malmquist arbeider med ulike type medier som spenner i uttrykk fra tegning, akvarell, fotografi, ulike grafiske teknikker til rominstallasjoner.
”Ruins in Reverse” er et prosjekt som har pågått i 3 år. Arbeidet er basert på bearbeidede fotografier av modeller, tatt i Shanghai Urban Planning Exhibition Centre i Kina og avbilder det som skal bli det ’nye Shanghai’. Disse konstruksjonene, som utallige andre, bygges som forbruksvarer; for så og rives.
Ruins in Reverse er en serie digitale trykk med blyanttegning, tusj og kinesisk tresnitt.

Camilla Malmquist (f. 1981) har masterutdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo og China Art Academy i Hangzhou, Kina. Hun har tidligere deltatt på flere gruppeustillinger. Denne høsten og vinteren deltar hun i gruppeutstillingen Naturescape som har visningssteder på Lørenskog Hus, Galleri BOA og NNKS. Utstillingen Ruins in Reverse er hennes første separatutstilling i Norge.


HANS HANSEN
”Opptakt” (animasjon)

Hans Hansen (f. 1985) vokste opp på Finnskogen og lærte seg noen prinsipper innen cut-out animasjon i Lofoten. Dette førte til filmer som Frokostspiseren og senere Vasking, koking, klipping, gynging, vegg-til-vegg-teppe, støvsuging og pilking, begge utpreget hverdagslige med en mer og mer utvannet dramaturgi. Der Frokostspiseren hadde et visst anslag flatet Vasking, koking, klipping, gynging, vegg-til-vegg-teppe, støvsuging og pilking ut til et repeterende kretsløp av rutiner og vedlikehold. Denne utviklingen lot seg ikke stanse, og i den enda nyere Opptakt (som vises i Tegnerforbundet) sitter man igjen med en eneste evigvarende scene. I et statisk men rytmisk tablå blandes slowfox og ticks, dansegulv og fillerye, lampeskjerm og loppekrage.
Filmene er laget i en enkel og primitiv cut-out teknikk, på et selvsnekret animasjonsbord inni et bittelite rom med store, varme lamper, – hvor en svett animatør knelende tar et stillbilde med selvutløseren, flytter en bevegelig del av tegningen noen millimeter før han tar et nytt. Prosessen starter ofte rolig og kontrollert før den spinner ut av kontroll pga det lille overopphetede rommet, den uhyrlig langsomme arbeidsmetoden, tapet av oversikt og andre uforutsette problemer. Dette manifesterer seg i filmen ved ujevne bevegelser og sporadiske rykk, fremmedelementer som negler i billedrammen og følelsen av et stigende og synkende stressnivå som ligger over filmene som en eim.

Velkommen til åpning torsdag 5. januar kl. 19!

Grieg Hermansen og Malmquist sine utstillinger er støttet av Norsk Kultutråd.
Malmquist sin utstillingen er også støttet av Vederlagsfondet.

Legg til ekstern kalender…