Brasiliansk Filmaften - 3. visning / Garrincha – Estrela Solitária

Mandag 9. januar kl. 17.30, inviterer Heia Brasil og Preto no Branco til den tredje visningen i prosjektet Brasiliansk Filmaften. Denne gangen blir det brasiliansk fotball, med mye musikk i filmatisering av livet til Garrincha, Brasils driblefantast fra 60-70 tallene. Filmen har engelsk tekster.

Etter god tilbakemelding fra våre lesere, er vi i Heia Brasil klare for å annonsere visning nummer tre i prosjektet. Denne gangen skal nordmenn, men også brasilianere, bli bedre kjent med de en av Brasils største fotballspillere gjennom tidene. Heia Brasil og Preto no Branco viser 9. januar kl. 17.30, filmen Garrincha – Estrela Solitária (den ensomme stjerne) fra 2003. Prosjektet har som mål å formidle brasilianske kulturelle aspekter gjennom film.

Gleden i brasiliansk fotball

Filmen “Garrincha – den ensomme stjernen” forteller historien om Garrincha, en av fotballshistoriens mest berømte spillere, som regnes etter Pelé som en av Brasils fremste fotballspillere, og kanskje verdens beste dribblere noensine. Han var kjent for sin kunst med ballen og sin uvanlig hjulbeinte: den ene innad, den andre utad. Garrincha er en av de mest elskede fotballspillere hos det brasilianske folket. Garrincha symboliserte gleden i fotballen, både på og utenfor banen. Han elsket å by publikken på en show gjenomm å bl. a. drible bort samme motstandere flere ganger – noe den svenske venstrebacken Sven Axbom fikk kjenne på under VM-finalen på Råsunda 1958. Brasil tapte aldri en landskamp når Garrincha og Pelé var på banen samtidig og Pelé har sagt at “uten Garrincha hadde jeg aldrig bltt verdensmester tre ganger”. Filmen forteller Garrinchas historie, både i offentligheten og privat ved utallige episoder hvor alkohol og kvinner var involvert.

Visningene skjer ved bruk av kun originale DVD’er, og gir ingen økonomisk gevinst til arrangørene.

Legg til ekstern kalender…