Hitchcock før Hollywood: The Lady Vanishes

[Bilde]

I februar viser Kinoteket på Deichmans hovedbibliotek et utvalg filmer fra Hitchcocks britiske periode. Det var i Storbritannia regissøren etter eget utsagn fikk ideene som han senere realiserte i Hollywoods studiosystem. Disse fire tidlige filmene gir et interessant innblikk i utviklingen til en av verdens mest innflytelsesrike regissører.


The Lady Vanishes var Hitchcocks siste britiske spionthriller. Det er også hans mest kjente film fra denne perioden, og var en stor suksess da den kom ut. Den vant også kritikerprisen for beste regi i New York, noe som ble en god attest å ta med seg på ferden når Hitchcock fortsatte sin karriere i Hollywood.


Like før avreise fra et feriested i en konstruert Balkan-stat, blir Irish Henderson truffet i hodet av en taksten. En gammel dame hjelper henne inn på toget og de snakker litt sammen før Irish legger seg for å hvile. Når hun våkner igjen er den gamle damen forsvunnet. Irish aner at noe mistenkelig har skjedd når hennes medpassasjerer påstår at hun må ha drømt det hele.


Regi: Alfred Hitchcock
Storbritannia 1938
Thriller, 97 min


PS: Vil du se mer film på biblioteket? I mars forlater vi Hitchcock og fordyper oss istedet i dokumentarsjangeren. Samme tid, samme sted.

Legg til ekstern kalender…