Ryan Adams (US) - support: Jason Isbell

Etter utsolgte, fantastiske, konserter på Folketeatret og Drammens Teater og bejublet opptredende på Skavlan i 2011 er Ryan Adams igjen klar for ny konsert på Folketeatret. Konseptet er det samme; Ryan Adams, en stol, en gitar; ren magi.

Få kan ta like mye ære for å spre countryånden rundt om til indie- og rockehodene i så stor grad som Ryan Adams. Etter han sammen med Whiskeytown hadde gitt ut tre toneangivende album, kom han i 2000 med sitt første på egen hånd – ”Heartbreaker”. Det var med dette, og ikke minst ”Gold” året etter at han for alvor fikk oppmerksomheten til en hel verden – og alternativ country var plutselig et av de heiteste begrepene som fantes.

Superstjernetilværelsen ble så brukt på best mulig måte, nemlig til å kombinere ekstrem produktivitet med høy kvalitet, og platen ”Rock N Roll” kom samme dag som ”Love Is Hell Pt. 1”, og bare én måned før ”Love Is Hell Pt. 2” i 2004. Her kom uforutsigbarheten i Adams frem, og han etablerte seg ytterligere som en av de store. Punk har han også laget som ene halvdelen i The Finger, sammen med kompisen Jesse Malin. Så tok han med seg The Cardinals og laget en rekke klassikere av noen album, inkludert ”Cold Roses”, ”Jacksonville City Nights” og ”Cardinology”. I 2011 ble den hyllede platen ”Ashes & Fire” gitt ut på PAX-AM/Columbia og mottok strålende anmeldelser her til lands.

Folketeatret skal igjen bli vitne til en av vår tids mest markante og sterkeste låtskrivere på sitt mest skjøre og sårbare. En begivenhet av de virkelig sjeldne, og et must enten man er rocker, punker, cowboy eller hva det skulle være.

Support: Jason Isbell

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…