Utstilling Every Story Is Imperfect - Margarida Paiva

Velkommen til utstilling på Galleri IKM – Interkulturelt Museum, Tøyenbekken 5, åpningstider 11-16

På Galleri IKM vises video- og lydinstallasjon som består av flere lydkanaler og en film. Med bruk av ekte urelaterte historier tatt fra nyheter har kunstneren bygget opp et narrativ som til sammen fungerer som en egen film.

Margarida Paiva dekonstruerer kjernehistoriene for så å nøste frem fragmentene og skape nye plot. Karakterene i disse arbeidene er ofte kvinner. Temaet innholder et element av angst og ensomhet. Hun forteller om menneskelige sinnstilstander med bruk av fotografiske bilder og montasjeteknikker.

Utstillingen Every Story Is Imperfect viser en dekonstruert film i en romlig installasjon. Filmen starter som en helt vanlig historie, vi hører på nyhetene om en savnet kvinne, men snart er det pauser, avbrytelser, uferdige handlinger, en oppklaring av steder og stemmer. Karakterene forblir følelsesmessig fjernt og utilgjengelig. Historiene berører temaer som tap, drap, mishandling og voldtekt. Mellom fiksjon og dokumentar, handler filmen om manglende evne til å kommunisere når man blir konfrontert med tilfeldige voldshandlinger.

Med støtte fra Fond for Lyd og Bilde og Oslo Kommune

www.oslomuseum.no

Legg til ekstern kalender…