Det er servert! Kokebøker som kulturuttrykk

Forfatter og kokebokanmelder Torgrim Eggen, journalist Maria Berg Reinertsen og antropolog Runar Døving ser på kokebøker i årets første Prosalong onsdag 25. januar. Dette blir en kveld viet kokebøker og mat som kulturuttrykk: Hva slags trender herjer i moderne kokeboklitteratur, hva slags samfunn sprang den norske kokeboklegenden Henriette Schønberg Erken ut fra, og hvordan uttrykker vi egentlig identitet gjennom mat og kokebøker? Hva er gode kokebøker, hvor kommer lavkarbotrenden fra, og hvor mange kokebøker trenger vi – egentlig?
[Bilde]

Årets første Prosalong finner sted neste onsdag i NFFs lokaler i Uranieborgveien 2 i Oslo: Vi inviterer til en kveld viet litteratur som tar stor plass i forlagskatalogene, bokhandlene og norske hjem, men som syns mindre i offentligheten – nemlig kokebøkene! Hva er dagens trender innen kokebøker, hvordan speiler kokebøker sin tid, hvem var kokeboklegenden Henriette Schønberg Erken, og hvordan uttrykker vi oss egentlig gjennom mat?

I panelet sitter forfatter og kokebokanmelder Torgrim Eggen, journalist Maria Berg Reinertsen som skriver bok om Henriette Schønberg Erken og antropolog Runar Døving som har skrevet i den nye boka Mat/viten. Tekster fra kunnskapens kjøkken, som nettopp kom ut på Universitetsforlaget.
Prosalong er NFFs salong for sakprosa- Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforenings møteplass for sakprosa, for det skrevne og ennå uskrevne ord.

Prosalong om kokebøker: Det er servert!
Med: Forfatter Torgrim Eggen, journalist Maria Berg Reinertsen og antropolog Runar Døving, ledet av kommunikasjonsansvarlig Hilde Østby i NFF
Tid: Onsdag 25. januar kl 19.30-21.30, dørene åpner kl 19.00
Sted: NFFs lokaler i Uranienborgveien 2 i Oslo, inngang Parkveien. Ett steinkast fra Litteraturhuset.
Gratis adgang, enkel servering (kun kontant betaling).
Åpent for alle!

Kontakt og mer informasjon: Hilde Østby, Kommunikasjonsansvarlig, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Mobil: 97 97 35 72

Legg til ekstern kalender…