HANNE HUKKELBERG

Med Hanne Hukkelberg vet du aldri hva du får. Bare at det er eksperimentelt, filmatisk og melodisk. Hukkelbergs musikk har alltid hatt en tydelig personlig signatur.

Dette har gitt henne stor kunstnerisk frihet til å bevege seg uanstrengt mellom sjangre, og hennes tre foregående albume er definert av helt distinkte lydbilder: debuten Little Things (2005) var eksentrisk og eventyrlysten, oppfølgeren Rykestrasse 68 (2007) varm og lyrisk, tredje album Blood From A Stone (2009) utforsket et stort, romantisk indierock-lerret inspirert av artister som Cocteau Twins, Pixies, PJ Harvey og Sonic Youth. Hennes lydlandskaper pop, kunstrock, jazz og friimpro har gitt Hukkelberg to Spellemanns-nominasjoner, flere verdensomspennende turnéer og dermed et bredt internasjonalt publikum. Og i 2010 dro hun på turné med Wilco. Dette var også året hun reiste til New York for å skrive nytt materiale. Resultatet er Featherbrain – Hukkelbergs fjerde album – som skal slippes over hele verden februar 2012.

Ved å kombinere støyende gitarer og tunge rytmer fra Blood From A Stone, den nedstrippede, lyriske lettheten fra Rykestrasse 68, det litt underfundige og vinskeive lydbildet fra Little Things, skaper Featherbrain en slags antikk popmusikk, Det er skjørt og mykt, kraftfullt og sårbart på en gang. Hukkelberg forklarer: “Det føles som om firkanten er sluttet. Featherbrain er platen som er nøkkelen
inn til en full forståelse av de tre første albumene, og vice versa.”

Legg til ekstern kalender…