ANNE VISTVEN TRANSAUTHENTIC STATE

TRANSAUTHENTIC STATE

Utstillingen til Anne Vistven er konfronterende på flere plan. Store malerier med overdimensjonerte motiver som krever sin plass. En jaguar som stirrer deg rett i øynene, en mystisk kvinneskikkelse med utilnærmelig divablikk, eller en diger bjørn som folder seg utover hele lerretet. Det er malerier som utfordrer og som krever å bli sett. Selvsikre, dekadente bilder som viser muskler og som tilsynelatende oser av ”power”. Men det skjuler seg en sårbarhet bak styrken. Jaguaren er full av hull og den store sterke bjørnen ser da ganske fredelig ut. Er det kanskje en mektig fjellrygg som til forveksling likner bjørnen? Kan det være lidelse vi ser i divakvinnens blikk, og er det virkelig en blomst som pryder brystet hennes?

Med linjer og hull som gjennomgående visuelle elementer, åpner bildene for ulike tolkninger og historier. Det narrative bakteppet finnes bokstavelig talt mellom linjene, eller i hullene. Hvis det er hull og ikke prikker, stjerner, flenger eller sår.

Her handler det om alt som ikke er gitt; overganger og eksistensielle tvetydigheter. Det som er og ikke er, hva som skjer og ikke skjer.

Line Harr Skagestad

Legg til ekstern kalender…