Brasiliansk Filmaften 4. visning - Orfeu Negro - gresk mytologi i Rios karneval

Mandag 13. februar kl. 17.30, inviterer Heia Brasil og Preto no Branco sine lesere til den fjerde visningen i prosjektet Brasiliansk Filmaften. Februar er karnevalsmåned i Brasil, og Heia Brasil viser filmklassikeren Orfeu Negro som foregår under Rios karneval på 50-tallet.

Prosjektet Brasiliansk Filmaften viser Rios karneval fra 50-tallet i prisbelønte klassiker Orfeu Negro

I 1960 vant Orfeu Negro som den første film i historien de tre største utmerkelsene innenfor filmbransjen (Gullpalmen i Cannes, en Oscar og en Golden Globe) – en film som med stort fokus på musikk fikk hele verden til å danse til den hittil ukjente sjangeren Bossa Nova. Visningen finner sted mandag 13. februar på Tollbugata 20, i Oslo i lokalene til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). Filmen har engelsk tekster. Det er gratis inngang for Heia Brasils lesere.

Selve handlingen foregår i Rio de Janeiros gater, hvor Marcel Camus presenterer en oppfriskende versjon av den greskmytologiske historien om Orfeus og Eurydike; trikkekonduktøren Orfeu er livsnyteren som alle kvinner elsker. Landsbyjenta Eurydike er den sjenerte piken fra landet, som søker etter livet og alt det innebærer. Under karnevalet og sambaen i Rio flettes deres skjebner seg sammen – for alltid.

Legg til ekstern kalender…