Folkfest Drammen: Strawbs (UK) / Pentangle (UK)

Fantastisk dobbelkonsert med to britiske folklegender! Det blir et nært og sterkt møte med Strawbs i akustisk tapning, samt Pentangle, som gjør sin første konsert i Norge siden tidlig på 70-tallet.

[Bilde]

Strawbs: Strawbs startet som et akustisk folkband med Sandy Denny på vokal. I 1970 begynte Rick Wakeman i bandet, og bandet beveget seg etter hvert mot rock/progrock og et tyngre lydbilde. Med Dave Cousins og Dave Lambert i spissen – som fremdeles er med i bandet – var de sammen med Fairport Convention med på å legge fundamentet for den store folkrockbølgen på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet. I 1971 var Strawbs et av toppnavnene på Roskilde-festivalen. Gruppen fremfører låtene med samme integritet og storslåtte musikalske håndverk, som de alltid har vært anerkjent for.

Jaqui McShee’s Pentangle: Pentangle låner fra rock og psykedelia, og det blir et gledelig møte med den nydelige stemmen til Jaqui McShee. I tillegg til McShee består bandet i dag av Gerry Conway (Fairport Convention), Spencer Cozens (Joan Armatrading) og Alan Thomson (John Martyn). Pentangle spilte flere konserter i Norge på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet. Første gang var da Dolphins Club i 1968 arrangerte det som må ha vært Norges første visefestival på Studentkroa på Dovrehallen i Storgata i 1968. Pentangle fikk flere avleggere i Norge, som Convivium og Gruppe 4, og de var således med på å dra i gang visebølgen i Norge. Bandets kanskje mest profilerte medlem var Bert Jansch, som døde i fjor.

Legg til ekstern kalender…