Mat- og drikkefestivalen FORSMAK

Mat- og drikkefestivalen Forsmak avvikles i Mathallen fra
02 – 03.mars. Festivalen er gratis og midt i hjertet av Oslo.

Forsmak er, enkelt og greit, en forsmak på hva du kan forvente deg på Mathallen på Vulkan i Oslo når den offisielt åpner i oktober.

På Forsmak møter man aktørene i Mathallen Oslo, Bondens Marked, Hanen og et stort utvalg produsenter og matentusiaster. Det blir kurs, debatter, foredrag og seminarer med eksisterende og kommende kokkestjerner.

12.00 Offisiell åpning av Forsmak 2012
Dørene til Forsmak åpnes av Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland og kokk Bent Stiansen.

12.00 Hovedscena, smaking
Solberg & Hansen presenterer verdens største cupping. Sammen skal vi finne ut hva som er best av industrikaffe og spesialkaffe. Det blir avstemning, diplom til deltagerne, og ikke se bort fra at det blir en liten giveaway til alle også.

12-20 Bondens marked
Bondens marked inviterer til et kjempemarked bestående av nærmere 50 små og store produsenter fra hele landet. Kom, smak og kjøp!

12-16 TINE-scena, kokkekurs for barn
Pizzakurs med NÅ, for barn mellom seks og tolv år.

13.15 Kjelleren, vernissage. Photoexhibition: Mat langs Nasjonale turistveger
Landbruks- og matdepartementet har sammen med Samferdselsdepartement arbeidet for at mattilbydere som tilbyr god norsk mat og som bruker norske råvarer skal synliggjøres opp mot Statens vegvesen sitt Nasjonale turistveg konsept www.nasjonaleturistveger.no
Under Matfestivalen Forsmak blir arbeidet så langt presentert gjennom en unik fotoutstilling og timelapsfilm fra kjente og mindre kjente mataktører i hovedsak fra Nasjonale turistveger Rondane, Valdresflye, Sognefjellet, Gamle Strynefjell og Geiranger – Trollstigen. Bli med på åpninga!

13.30 Hovedscena, samtale
Kaffe i Oslo gjennom ti år. Hvordan gikk det til at Oslo ble verdens beste sted for kaffe? Med første verdensmester i barista, Robert William ( Kaffa), Andreas Hertzberg ( S&H ) m.fl

14.30 Hovedscena, foredrag
Jan Vardøen om Grünerløkka 1981 – 2012. Hør hans opplevelser og betraktinger rundt det å være med på utviklingen av en bydel med fokus på kvalitet, servering og smak.

15.00 Bryggscena, kurs
Ølakademiets øl- og matkurs “hvordan bruke øl i og til mat”

15.30 Hovedscena, foredrag
Bodil Nordjore skal fortelle litt om den utskjelte poteten. Er det noe Bodil ikke kan om potet? Neppe. Men for å være på den sikre siden har hun plassert Halvor Heuch ved sin side på scena. Halvor Heuch, legenden fra Arcus og Norges akevittkjempe, snakker om poteten i flytende form.

16.30 Bryggscena, kurs
Ost og øl med Ringnes Ølsenter

16.00 Hovedscena, panelsamtale
Temaet er tradisjonsmat, tradisjonsmerker og nyvinning. I panelet finner vi Bodil Nordjore, Tore Hage, Halvor Heuch og Sigrid Strætkvern. Hva kan tradisjonsmaten og drikken tilføre nye generasjoner annet enn julemiddag? Hvor bevisste skal vi egentlig være på spesialmerking av gammel mat? Hva gjøres for å videreføre de gamle tradisjonene? Og helt til slutt – er fenalår egentlig et godt produkt?

16-19 v/Hovedscena, kokkelering
Innledende runder, Forsmak på natta. En konkurranse om Oslos beste barsnacks.

17.00 Bryggscena, kurs
Ølakademiets øl- og matkurs “hvordan bruke øl i og til mat”.

17.00 Hovedscena, innlegg
Halvors halvtime. Norges akevittkonge snakker om grill og akevitt.

17.30 Hovedscena, innlegg
Yngve Ekern er Aftenpostens matskribent og ekspert. Tema for anledningen er matglede, matmakt, avmakt og forbrukeransvar. Toril Langklopp presenterer Stokkøya og trøndersk matstolthet.

18.00 Bryggscena, kurs
Ølakademiets øl- og matkurs “hvordan bruke øl i og til mat”.

18:00 Hovedscena, kurs
Ost og øl med Ringnes Ølsenter.

19.00 Hovedscena, quiz
Ølakademiet inviterer til ølquiz. Mange store premier

20.00 Hovedscena, finale, Forsmak på natta
Finalerunde og kåring av vinneren av Oslos beste barsnacks.

19.30 Scandic Vulkan, Restaurant V, kurs
Kvalitet i vin og naturvin. Et kurs med Non Dos om smak.

VEL MØTT!

Legg til ekstern kalender…