Splittgig: Seid & Brimstone Solar Radiation Band

SEID

Seid la opp i 2006 etter et par sterkt kritikerroste album på samvittigheten. De ulike medlemmene har vært eller er involvert med en rekke mer eller mindre kjente band og prosjekter, blant dem finner vi Ida Maria, Valkyrien All Stars, Schtöggminator, Tremolo Wankers, Dadafon, The Beat Tornados, Gåte, Los Plantronics, Aurora Plastic Monster, Bladed, Hanne Hukkelberg og Last Heat.
De opprinnelige medlemmene Burt Rocket, Organ Morgan, Janis Lazzaronis og Jürgen Kosmos har fått med seg Martin Viktor på trommer, vokal og elektronikk. Sammen har de spilt inn ei ny plate i Harrys Gym studio, som har blitt mikset av Magnus Børmark (Gåte og 22), og mastret av Morten Stendahl.
Bandet liker å kalle musikken sin for kosmisk piratrock, uten at det nødvendigvis gjør folk så mye klokere. La oss si at du kombinerer Hawkwinds spacerock med en psykedelisk groove ala tidlig 70-talls Gong.
Da er du inne på noe av det som utgjør seidlyden.

Albumet har fått tittelen “Magic Handshake” og slippes 24.februar på Italienske Black Widow Records og Norske Indie Distribution på dobbel 180 grams vinyl og CD og digitalt.

Første låt “Decode the glow” fra albumet kan du høre her:

http://soundcloud.com/seidrock

Brimstone

Blant fiskebåter, rotter, og cruiseskip har Brimstone funnet seg vel til rette på havnen i Bergen. Gjemt bak kilometervis med kontainere i et gammelt lagerbygg har de isolert seg fra omverdenen. Mange har nok lurt på hvor det ble av denne pussige gjengen som spilte land og strand rundt i Norge og Europa for noen år tilbake. Svaret finner man på dette industriområdet midt i Bergen sentrum. Årevis med eksperimentering, jamming og krangling har ført guttene dithen at de nå har bygget opp sitt eget studio og spiller inn album med sine verste kritikere og fiender som produsenter og teknikere – seg selv.

Det er veldig veldig langt fra det som skjer i musikkbransjen ellers til det som skjer i studioet og øvingslokalet på havnen. Noen vil kalle det fullstendig i utakt med tiden, moten og været, andre vil kanskje bli nysgjerrige av slikt.

Brimstone heter nå kun Brimstone igjen siden det sikkert ikke så mange som husker resten av leksen. De har også gått fra å være 5 personer til å bli en kvatrtett igjen og originalbestningen er nå samlet etter ca. 13 år. Bandet består nå av R. Edwards på vokal og gitar, Thomas Grønner på trommer, Biff på bass og Øyvind Grønner på keyboards.

Det har vært gjort utallige forsøk på å sette musikken i bås og sammenlikne med andre band. Ingen har klart dette bedre enn en fremmed mann som stjal øl fra backstagen til bandet på Parkteateret i Oslo i fjor: “En supertight blanding av gammel Genesis og Supergrass.” Det skal sies at det ble nevnt noen andre band også, men det bare ødelegger hele den gode historien.

Kort oppsummert er Brimstone i 2012 blitt 4 skikkelige typer som spiller høylydt, rock av typen du aldri vil høre på radioen i en skobuutikk. Uropt av «Sexy» på P3 (RIP) til bandet som har bommet på samtlige bergensbølger. Det er jo guttene egentlig godt fornøyd med. Bølger fremkaller som kjent til tider kvalme…

Det er snart tre år siden Brimstone gav ut albumet “Smorgasbord” og snart tre år siden arbeidet med det nye albumet startet. Nå er fjerdealbumet snart ferdig innspilt og produktet er mer Brimstone enn noensinne.

http://www.brimstone.no

Legg til ekstern kalender…