Norsk kunstårbok sin samtaleserie: Kunstinstitusjonenes erfaringer

Norsk kunstårbok og Torpedo har gleden av å invitere til en panelsamtale med Audun Eckhoff, Per Gunnar Eeg-Tverbakk, Linus Elmes, Steffen Håndlykken og Randi Thommessen. Samtalen modereres av Marie Nerland.

Paneldeltagerne representerer et bredt spekter av kunstinstitusjoner fra kunstnerdrevne visningssteder, via medlemsorganisasjon og privat galleri til museum.

Vi har samlet dem for å dele noen av sine erfaringer fra sitt arbeid med blant annet utstillingsproduksjon og institusjonsbygging.

Målet er en samtale som går på tvers av tradisjonelle skillelinjer i kunstfeltet, og som går inn til kjernen av hvordan det er å arbeide med kunst i Norge.

Det serveres hjemmelaget saft og boller.

Velkommen!

Om de som er med:

Audun Eckhoff er kunsthistoriker og direktør ved Nasjonalmuseet fra 2009. Tidligere direktør ved Bergen Kunstmuseum (2002-2009). Konservator ved Museet for samtidskunst (1995-2002).

Per-Gunnar Eeg-Tverbakk ledet prosjektet Kunstneriske forstyrrelser i Nordland og har kuratert en rekke utstillinger, blant annet Momentum 04 (med Caroline Corbetta). Daglig leder ved Kunsthall Oslo

Linus Elmes er kunstner, kurator og skribent med bakgrunn fra flere kunstnerdrevne prosjekter som ak28 og Ersta Konsthall. Daglig leder for UKS fra 2009.

Steffen Håndlykken er kunstner og har siden 2010 drevet visningsstedet 1857 sammen med Stian Eide Kluge. 1857 viser unge internasjonale kunstnere, og legger vekt på å produsere nye arbeider i nært samarbeid med kunstnerne.

Marie Nerland er medredaktør av Norsk kunstårbok (2010, 2011, 2012) Har siden 2008 drevet Volt i Bergen.

Randi Thommessen er utdannet kunstner og kurator. Hun startet Lautom Contemporary i 2007 i Oslo. Lautom viser norsk og internasjonal samtidskunst og har deltatt på en lang rekke internasjonale messer.

Samtalen arrangeres av Norsk kunstårbok i samarbeid med Torpedo.
Samtalen er del av en serie av samtaler og seminarer i regi av Norsk kunstårbok.
Norsk kunstårbok 2012 er støttet av Norsk kulturråd.

Legg til ekstern kalender…