Kinopremiere: MARTHA MARCY MAY MARLENE

Elizabeth Olsen gives a career-making performance. Mesmerizing, haunting and deeply affecting. – Total Film

Rottentomatoes: 90%

MARTHA MARCY MAY MARLENE er en prisvinnende psykologisk thriller som har vunnet både publikum og kritikernes gunst ved filmfestivalene i Sundance og Cannes. Det nye stjerneskuddet Elizabeth Olsen spiller hovedrollen som Martha, en ung kvinne som prøver å få livet sitt på rett kjøl igjen etter å ha flyktet fra en sekt og dens karismatiske leder, glimrende spilt av Oscar-nominerte John Hawkes fra Winter’s Bone.

Tidlig en morgen ringer Martha til søsteren sin fra en telefonkiosk. Hun har rømt fra et kultlignende kollektiv i Catskillsfjellene utenfor New York, hvor hun i to år har levd under navnet Marcy May. Søsteren oppfatter at Martha har forandret seg – hun er rolig på utsiden, men preget av en konstant engstelse, og har fått et i overkant komfortabelt forhold til nakenhet. Gjennom en sømløs flyt mellom fortid og nåtid avdekkes Marthas gåtefulle historie, idet hun prøver å få orden på tankene og seg selv.

Sean Durkins kritikerroste debutfilm var årets store overraskelse på Sundance-festivalen. Elizabeth Olsen – lillesøsteren til tvillingene – forbløffer med sitt subtile spill, og klarer å få frem uroligheten i Marthas psyke. Filmen er behersket og tilbakeholden, forsterket av et mykt og nydelig foto, men samtidig preges man som tilskuer av en intens og eskalerende uro som henger fast i en lenge etter at man forlatt kinosalen.

Underskog har skrevet om lenker/embeds i denne teksten til å bruke TLS/SSL. Det er ikke garantert å fungere. Les mer her.

Legg til ekstern kalender…