Poetisk Pause: Tom Roger Aadland - Blod på spora - Dylan på norsk

Kulturelt mellomrom for inspirerende påfyll

Tom Roger Aadland – Blod på spora

Vi fortsetter med vår nye arrangementserie Poetisk Pause hvor Asker biblioteks leseselskap, biblioteket og kulturhuset presenterer poesi og musikk sammen. Til kveldens Poetisk Pause har vi invitert Tom Roger Aadland som vier kvelden til en av historiens største rockepoeter nemlig Bob Dylan!

Tom Roger Aadland vakte stor oppsikt da han i 2009 ga ut albumet Blod på spora, som er en nynorsk gjendiktning av Bob Dylans mesterverk Blod On The Tracks. Albumet ble omtalt som en imponerende fornorsket klassiker og da Bob Dylan ble et eget universitetsfag hadde Tom Roger æren av å holde den første forelesningen på Blindern i Oslo.

Tom Roger Aadland er en fabelaktig formidler, som har en unik måte å sette sammen tekst, litteratur og en allsidig musikalitet som smitter. Dette er noe alle burde overvære.

I tillegg til albumet Blod på spora var Tom Roger Aadland bidragsyter til boken Bob Dylan – mannen, myten og musikken, som kom ut i høst. Den er skrevet av entusiastiske fagfolk fra studiemnet Bob Dylan – Tradisjonstolker og kulturspeil ved Blindern i Oslo. Boken setter Dylans liv, forfatterskap og musikk inn i en større historisk, litterær og sosial sammenheng. Tom Roger Aadland vil starte kvelden med et introduskjonsforelesning om Bob Dylan før han topper kvelden med en konsert fra albumet sitt.

Fotoutstilling med bilder av ungdom fra Radar sin fotogruppe. Bildene er inspirert av Bob Dylan.

Poetisk Pause viser også filmen I`m not there lørdag 17. mars i biblioteket. Filmer er inspirert av livet til Bob Dylan, og følger sangeren gjennom sju viktige perioder i livet hans ved å bruke seks forskjellige skuespillere, uten at noen kalles Bob Dylan.

Legg til ekstern kalender…