Sister Rain plakat-og coverkunstutstilling

Sister Rain ble dannet i 1988 og debuterte med platen “Sister Rain” samme år. Siste skiva deres kom ut i 2011. Da var det gått 13 år siden sist. Bandet fylte mange konsertsaler rundt om i Norge på 80 og 90 tallet og burde vært langt mer kjent enn det de er i dag.

Tre av musikerne i den første utgaven av Sister Rain jobbet alle med silketrykk ved siden av musikken. Dette ga dem et godt utgangspunkt for å lage unike konsertplakater og platecovere. To av gutta restaurerte også tapeter blant annet for riksantikvaren, og fra dette arbeidet tok de med seg ideer og trykktekniske prosesser.

De tusen første eksemplarene av LP-en “Sister Rain” var forsynt med håndlagede silketrykkomslag. Like unike var omslagene til singelen “Respectable Faces” (1988), hvor vinylplatene var innpakket i tapet.

De har opp gjennom årene gitt ut flere plater med silketrykkcovere i varierende opplag, og diverse bokser som – i tillegg til musikk – inneholdt så forskjellige ting som T-skjorter, sokker, askebegre, blomsterfrø og sukkertøy. Plakatene var naturligvis like eksklusive og unike som platecoverne. Bandet har med andre ord raust forsynt platemarkedet med diverse rariteter og samleobjekter.

Heldigvis var Sister Rains plakater såpass fete og unike at de stort sett ble rappet straks de ble hengt opp, og folk har latt dem pryde heimen siden.
Etter storstilt leteaksjon kan vi nå med stolthet presentere noe av dette i Galleri MAP.

På utstillingsåpninga blir det konsert, og så flesker sannelig gutta til med en konsert fredag 16.mars også. Detta blir fint, dere!!

Legg til ekstern kalender…