"Time has fallen asleep in the afternoon sunshine" Marstrand vol. IV - Black Box Teater og Deichmanske Grunerløkka

underskog.no/cache/image/27…

I «Time has fallen asleep in the afternoon sunshine» vil en gruppe utøvere lære seg en bok utenat. Sammen danner de en samling bestående av «levende bøker».

«Bøkene» tilbringer sin tid i et bibliotek, sitter i stoler, går omkring, snakker sammen, ser ut av vinduet, leser i (papir)bøker fra hyllene, klare til å bli konsultert av en besøkende. Bibliotekets besøkende velger en bok de vil lese, og «boken» tar leseren sin med til en plass eller et sted i biblioteket, i kafeen, eller en spasertur ute, mens de resiterer sitt innhold (eller mulige tolkninger).

Ideen til dette biblioteket av levende bøker kommer fra science-fiction romanen «Fahrenheit 451» (Ray Bradbury, 1953). Det er en framtidsvisjon over et samfunn der bøker er forbudte fordi de ansees som farlige, et samfunn hvor lykke skal oppnås i fravær av kunnskap og kritisk tenkning. Tallet 451 viser til temperaturen når papir begynner å brenne. Ettersom bøker er forbudte i dette samfunnet, oppstår en undergrunnsbevegelse av mennesker som lærer seg bøker utenat for å kunne bevare disse for fremtiden.

Boktitlene er som følger:

«Pianolærerinnen» av Elfriede Jelinek. «Elskeren» av Marguerite Duras. «Sataniske Vers» av Salman Rushdie. «Thomas F’s siste nedtegnelser til almenheten« av Kjell Askildsen. «Fear and Loathing in Las Vegas» av Hunter S. Thompson. «Bartleby, the scrivener» av Herman Melville. «I am a Cat» av Soseki Natsume.

fredag 23/03 kl 11-18, lørdag 24/3 kl 12 – 18, søndag 25/03 kl 12-16 Deichmanske bibliotek Grünerløkka

Konsept: Mette Edvardsen. I samarbeid med: Kristien Van den Brande, David Helbich, Ulf Nilseng, Martin Slaatto, Marit Ødegaard og Kristine Øren. Produksjon: Helga Duchamps og Mette Edvardsen. Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde og Fond for Utøvende Kunstnere. Tittelen er en setning fra en bok av Alexander Smith gjengitt i «Fahrenheit 451» (Ray Bradbury 1953).

www.metteedvardsen.be

Legg til ekstern kalender…