The Turns Tentet

Supergruppe i jazzdrakt

Bandet Turns debuterte i fjor med skiva Out som ble et av årets desidert mest kritikerroste album og blant annet av Dagens Næringsliv kåret til årets beste norske utgivelse. Til Victoria kommer de i utvidet versjon og med en imponerende besetning – seks blåsere, to gitarer , to keyboards, piano, trommer og bass og flere mannlige vokalstemmer enn jazzscenen har erfart på lange tider. Dette er progressiv pop med en uttalt inspirasjonskilde innen musikkretningen Third Stream – den femti år gamle, mulige tredje vei mellom jazz og samtidsmusikk, mellom komponert og improvisert musikk. Kombinasjonen gir bandet en unik stemme; det er intrikat arrangert, rikt orkestrert og umulig ikke å like.

Kjetil Møster (saksofon), Lars Horntvedt (saksofon), Erik Johannessen (trombone), Harald Fagerheim Bugge (saksofon og keyboards) og Are Reichelt Føreland (trompet og keyboards), Erlend Slettevold (piano), Anders Tjore (vokal og gitar), Magnus Hængsle (vokal og gitar), Christian Engfelt (bass og vokal), Karim Sayed (trommer og vokal).

Anmeldelser av Turns ”Out”:
Natt og Dag 6/6
Bunnsolid popmusikk et sted i grenselandet mellom solfylte california-pastisjer og erkebritisk sophistipop, men også, på merkverdig vis, noe med et utpreget norsk utrykk.

Usignert.no 6/6
Det er ikke bare kvalitet, det er rett og slett perfeksjon. Kjøp plata, lytt masse på den og gå på konsert, du vil ikke
angre!

Musikknyheter 9/10
Turns levert et debutalbum man ikke skal se bort i fra kan være blant de aller beste når året skal oppsummeres.

VG 5/6
Man nyter den glassklare lyden og de fabelaktige bassgangene, og bestemmer seg for at man liker det. Veldig
godt.

Dagbladet 5/6
Så er dette også blitt uhyre sofistikert, rikholdig og ambisiøs popmusikk, vel verdt ventetiden.

Aftenposten 5/6
I sum er dette uansett et smakfullt album som oser av lang varighet. Mot slutten slår det meg at Out er hva
popkameleonen David Bowie burde gitt ut nå, hvis han fortsatt hadde hatt evnen. Det kler Turns.

Dagsavisen 5/6
Om noen har ventet i åtte år på det første albumet til Turns har de ikke ventet forgjeves (…) den første spennende nye plata i år.

NRK Lydverket 5/6
Out har blitt et stykke usedvanlig godt håndverk, som er både behagelig og spennende å høre på. Det er en kombinasjon som lover godt for albumets levetid.

Legg til ekstern kalender…