‘PORTRETT PORTRETT AV AV EN EN GENERASJON GENERASJON’ - en soloutstilling av Matias Faldbakken på OCA

[Bilde]

En skulptur en noe som knuser foten din hvis den faller på deg.

— John Chamberlain

En skulptur er noe man skumper borti når man rygger tilbake for å se på et bilde.

— Ad Reinhardt


Office for Contemporary Art Norway har gleden av å presentere soloutstillingen PORTRETT PORTRETT AV AV EN EN GENERASJON GENERASJON, av Matias Faldbakken. Utstillingen, som er kuratert av Marta Kuzma, viderefører kunstnerens interesse for å rekonfigurere allerede eksisterende formspråk på nye, men til dels desinteresserte måter. Faldbakken omdanner ikoniske norske skulpturer fra det 20. århundret til beholdere for potensiell oppstemthet og virkelighetsflukt. Gjennom en akrobatisk manøver frarøves skulpturene sin streben mot det aerodynamiske, minimale eller abstrakte.

Både i sin kunstneriske og litterære praksis forskyver Matias Faldbakken kulturelle markører og skaper rom for en insisterende tilbakeholdenhet. Ved å stokke om på den opprinnelige rekkefølgen for lesning og fortolkning, peker kunstneren på forvirringen eller fremmedgjøringen som kan oppstå ved at gitte sammenhenger brytes opp. I dette prosjektet, som er gjort mulig ved hjelp av Vigelandmuseet og Familien Haukelands generøse samarbeid, dytter Faldbakken både skulpturer og publikum over på motsatt banehalvdel og gjør et forsøk på å rehabilitere betydninger med et slam dunk.

Om kunstneren
Matias Faldbakken (født i 1973 i Hobro, Danmark, bor og jobber i Oslo, Norway) har hatt en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Nylig har han hatt soloutstillinger på The Power Station, Dallas, TX, USA; Kunsthalle Fridericianum, Kassel, Tyskland; Neuer Aachener Kunstverein, Aachen, Tyskland; Kunsthalle St. Gallen, St. Gallen, Sveits og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Han deltok på den nordiske paviljongen ved Veneziabiennalen, Venezia, Italia i 2005. Av bøker har han blant annet skrevet Search (2011), Unfun (2008), Snort Stories (2006), Kaldt Produkt (2006), Macht und Rebel (2002) og The Cocka Hola Company (2001). Faldbakken studerte ved Kunsthøyskolen i Bergen og ved Städelschule, Frankfurt am Main, Tyskland.

Legg til ekstern kalender…