Kjetil Skøien/Passage Nord Project «A place for Living with the other»

[Bilde]

Denne forestillingen tar deg med til et kontinent der den hvite mann representerer drømmen om et annet liv, livet i overflod og i frihet. Hvor enkelt er det egentlig å reise rundt i et land hvor en del av folket er fattig? Settes din identitet som rik og hvit på prøve i et land der du kanskje representerer overgriperen, den vantro og umoralske? Den hvite mann går rundt i Marokko som en åpen minibank, klar for uttak. Han er i drømmenes land.

Første del av dette prosjektet ble vist i Operaen i fjor, og var basert på intervjuer med fire marokkanske menn, om drømmene deres før de kom til Norge, og den faktiske virkeligheten deres her. Andre del, «A place for living with the other», problematiserer den hvite reisende i Marokko; turisten og kikkeren. Video og tekst av en rekke forfattere samt Kjetil Skøien selv, dans og installasjoner legger et mangfold av uttrykk over scenen i et kaos av bilder som representerer en speiling av møtet med den marokkanske byen og hverdagen.

Passage Nord Project/Kjetil Skøien har regissert forestillinger siden 1985 innenfor en visuell performance- og teatertradisjon, hvor tekst, video, installasjon, lyd og koreografi ofte likestilles. Skøien er utdannet billedkunstner og har arbeidet som danser og skuespiller, samt regissert teater på Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Opera Nord, København og Noh Teatret, Kyoto. Skøien har vist forestillinger på Black Box Teater siden 1986. Han har stilt ut på en rekke museer og er innkjøpt av Nasjonalmuseet og Preus fotomuseum.


Medvirkende: Trine Wiggen, Sifaks Rabhi, Siham Ouazzif, Kjetil Skøien, Snorre Hvamen, Lars Nordby, Marius Børsheim. Regi, video, installasjon: Kjetil Skøien. Tekst: William S. Burroughs, Allen Ginsberg, Kjetil Skøien. Dramaturg: Janus Kramhøft. Produsent: TrAP og Passage Nord Project. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd.

Legg til ekstern kalender…