Øystein Wyller Odden : Progressive Entrapment

[Bilde]


*Progressive Entrapment

Øystein Wyller Odden


Åpning: 30. mars, 19:00

Åpent: 31. mars og 1. april, 12:00 – 16:00*


Øystein Wyller Odden skaper scenarier hvor undersøkelse av magiske og symbolske egenskaper ved fenomener er mulig, samtidig som det hele foregår på en svært rasjonell måte gjennom å vise frem rammene som skaper opplevelsen. Maskinene han bruker danner en evigforandrende lyd- og bildekomposisjon basert på tilfeldighetsprinsipper og enkel automasjon. Det institusjonelle rammeverket, rammene for kunstproduksjonen eller rammene for selve persepsjonen avsløres, gjerne ved å gjøre virkemidlene så små, få og tydelige at verket til en hver tid står i fare for å gå i oppløsning mens virkemidlene holder funksjonen i gang.


Kontrollen over maskinene er i Wyller Oddens praksis overlatt til enkle tilfeldighetsprinsipper, noe som gjør at installasjonene alltid er i konstant forandring. Slik kan det oppstå en situasjon der publikum projiserer liv og menneskelige egenskaper inn i elementene i arbeidet, samtidig som de er klar over at det er nettopp dette som skjer.


Øystein Wyller Odden (f. 1983, Notodden) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo (2009), og bor og arbeider i Oslo. Wyller Odden arbeider hovedsaklig med objekter og installasjoner, ofte med vekt på lyd og musikk. Tidligere har han hatt separatutstillinger på Fotogalleriet (Oslo) og Kurant Visningsrom (Tromsø), og deltatt på gruppeutstillinger blant annet på Galleri Rekord (Oslo), Henie Onstad Kunstsenter (Oslo), Ciant Gallery (Praha), Supermarket Art Fair (Stockholm) og Høstutstillingen (Oslo).


Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd


www.wyllerodden.com


Legg til ekstern kalender…