Norwegian Metal in Concert - fotoutstilling av Per Ole Hagen

Per Ole Hagen har jobbet som konsertfotograf i mange år. Gjennom hans bakgrunn som musiker, journalist, foreleser i rockehistorie, musikk-kritiker, musikksjef i NRK P1, og nå arbeid med musikkrettigheter i NRK, har han opparbeidet seg en lang erfaring med mange ulike musikksjangere.

I de siste årene har han trålet landet rundt for å dokumentere den norske metalrockscenen på et utall av konserter og festivaler. Fotografiene på utstillingen presenteres på fotopapir og delvis på metallplater. Blandt bandene finner vi Dimmu Borgir, Satyricon, Enslaved, Mayhem og 1349.

Når man ser på hans bilder oppdager man en tydelig lidenskap for fotografiet. For Hagen handler fotografiet om å fange essensen i en forestilling i et eneste lite fryst øyeblikk.

Til utstillingen har vi også laget en fotobok, Norwegian Metal in Concert, der vi har samlet seksti av hans beste fotografier, med forord av Anders Odden og rockefotografen Todd Owyoung. Dette er den første fotoboken om norsk metal som utgis av en norsk fotograf. Boken er til salgs i galleriet, på standen på festivalhotellet og i bokhandlere.

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt med Infernofestivalen i Oslo.

Åpning 30. mars kl 18, varer til 22. april 2012

Åpent fra 13 – 18 under Infernofestivalen 4. – 7. april

Stand på Royal Christiania festivalhotell kl 13 – 18 under festivalen

Resten av perioden er galleriet åpent alle dager 13 – 17 (mandag stengt)