Trond Arne Vangen ”Tøys”

[Bilde]

Trond Arne Vangen har de siste 20 årene arbeidet med konkrete objekter, skulpturer, installasjoner og performance. Til tider nådeløst direkte og brutale i sin kommentar til sider av virkeligheten kan arbeidene hans trigge både gråten og latteren samtidig.

Utstillingen består av skulpturer/objekter satt sammen av ulike gjenstander, som sammen representerer et nytt kjent objekt. Gjennom sammenføyningen av objekter med ulike referanser skapes nye uventede referanser og doble bunner i den ferdige skulpturen. Personlige referanser knyttes opp mot den generelle referansen og det uventede i sammensetningen.

Til utstillingen «Tøys» i Galleri 69 har han undersøkt hva ordet tøy egentlig betyr,
Tøy defineres på mange måter: et redskap/utrustning, en mekanisme eller et sammensatt apparat, et sammensatt redskap eller samling av redskaper. Ordets flertallsform er tøys.

Trond Arne Vangen, Bachelor of Arts, Coventry University (1993-96). Aktiv i kunstnergruppene bak G.U.N, og G9 i Oslo. Han er mest kjent for det norske publikum for installasjonene ”Originalen Bar og Pub”, ”Premium Bananas Music Hall” og “Tre rom og bar” på Sound Of Mu, som han også er en av kreftene bak.

På åpningen vil Trond Arne Vangen ha en liten performance i tøysete tøy

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…