Omvisning i Vigeland-museets samling

Omvisningen presenterer høydepunkter fra samlingen som inneholder tilnærmet hele Gustav Vigelands (1869-1943) produksjon. Borggården med fontene, søyleganger og skulpturer er omkranset av museets 13 utstillingssaler.
[Bilde]

I april og mai tilbyr museet også omvisninger i Vigelands leilighet, én time før omvisningen i museet, kl 13. Billett kr. 30,- (begrenset antall plasser). Se hjemmeside for mer informasjon.

Vigeland-museet Bygningen ble oppført i 1920-årene av Oslo kommune som atelier, bolig og fremtidig museum for den norske billedhuggeren Gustav Vigeland (1869 – 1943). Her arbeidet og levde han frem til sin død.

Kunstnerens arbeidsprosess er godt dokumentert i museet, og man kan følge Vigelands utvikling fra 1890-årenes ekspressive og slanke figurstil til det tyngre og mer klassisk balanserte uttrykket fra mellomkrigstiden. I museet finnes nesten alle Vigelands originalarbeider fra portretter og monumenter til skulpturene i Vigelandsparken. En stor del av skulptursamlingen består av gipsmodeller, men også arbeider i bronse, marmor og smijern, i tillegg til tegninger og tresnitt.

Vigeland-museet er et av de fineste eksemplene på nyklassisistisk monumentalarkitektur i Norge.

Aktuell utstilling Gustav Vigeland og fotografiet vises t.o.m. 13. mai 2012.

Legg til ekstern kalender…