Farmers Market, Rockefeller. SUPP: Goylem Space Klezmer & Sudan Dudan

[Bilde]
Ærede borger av Far og Mor Norge;

Skjær et stort hakk i primstaven eller skriv med liten skrift i notatblokka. Tre års røff rytmekollokvie og drøy, durabelig dissonansdugnad har resultert i nytt fonogram fra 20-års jubilanten Farmers Market! Bandet som i 2008 vant Spellemannsprisen i åpen klasse med albumet Surfin’ USSR. Nå har orkestermedlemmene iført seg virtuelle slengbukser og gjort kraftig innhugg i foreldregenerasjonens støvete instrumentpark. Ved hjelp av lystbetont lemfeldig omgang med årringsrike plankegitarer, monofone trefasetilsluttede synthezisere, chordofoner, leirgjøker, overflødighetshorn, jordfeilbefengte orgler i Mahogny og andre truede tresorter har kollektivet levert en snau time med hel ved fritt tilkjørt i strie sekker inkludert m.v.a.

Musikken er en hemningsløs gitarbasert rytmisk-melodisk overskuddsorgie med nikk til både progrock, sigøynertradisjoner, orkestermusikk, country og 70-talls filmmusikk!
De fem middelklassegutta har under store deler av lydgildet bl.a alliert seg med musikalske artsfrender/våpendragere fra

høykastene i India, lavslettene i Trøndelag, Romfolk fra Bulgaria & Bon’folk fra Fræna.
Dette har resultert i et aldeles utsøkt knippe auditive nytelser til innvortes bruk for alle – uansett sosiale antenner i alle aldre.

Gjestemusikere: Filip Ankov Simeonov, klarinettist i verdensklasse. Jai Shankar vil spille tabla. Vi får også stifte bekjentskap med 4 korister fra det anerkjente Bulgarske koret “Le Mysteres Des Voix Bulgares”.

Billetter: www.billettservice.no/event…

www.facebook.com/pages/Farm…
farmers-market.net

SUPPORT: GOYLEM SPACE KLEZMER

Goylem Space Klezmer har siden 2009 rukket å spille fletta av tusenvis av danseglade konsertgjengere, tilfeldig forbipasserende og ihuga fans i inn og utland – på seine fester, åpninger, på gata og til fulle hus på mer etablerte scener. Goylems uttrykk utspiller seg i krysningspunktet mellom kunstmusikk, klezmer, elektronika, balkan og midtøstenpop – med skamløs vilje til å oppheve grensene mellom tradisjoner og mellom det musikalsk korrekte og det ukorrekte. Space klezmer er ny norsk verdensmusikk med orientaliserende melodilinjer, oppviglerske taktarter, kjetterske skalaer og fremfor alt gnistrende musikalsk kjærlighet. Du er herved invitert til å gjøre ditt eget ærlige forsøk på å temme spaceklezmer slangen i ryggraden. Goylem lover på sin side å guide deg gjennom gnistregnet med drivende dansbar, hjertelig, galaktisk folkemusikk. Goylem Space Klezmer er: Elektronikk-navigatør Christian Obermayer, Erlend Barrat-Due Solum på klartinett, Ingrid Bølgen Halvorsen på fiolin, Hans Erik Wagner på kontrabass, Nikolai Rohrlapper på trekkspill og Øystein Hvamen Rasmussen bak trommene.
www.myspace.com/goylem

SUPPORT: SUDAN DUDAN

Sudan Dudan er møtet mellom Jotunheimen og Appalachene. Marit Karlberg og Anders Erik Røine har laget vakre og originale arrangement av norske folketoner, tydelig inspirert av amerikansk old time musikk og vestafrikansk ørkenblues og er det nærmaste en kommer Gillian Welch og David Rawlings på norsk! Den nydelige stemmen til Marit er stilfullt pakka inn i kledelige arrangement for den noe uvanlige kombinasjonen gitar og langeleik. Sammen med flotte koringer gjør dette Sudan Dudan sitt musikalske uttrykk til et fullendt, akustisk og vakkert univers der gamle historier om riddere, prester, fattigfolk og jomfruelige kongsdøtre er gjort tidløse og like lite geografisk fastbundne som de en gang var.

“Some of the most emotional and moving folkmusic to be heard today” – Staffan Jonsson, Rootsworld.

www.sudandudan.com

Legg til ekstern kalender…