Filmrulltorsdag: PSYCHEDELICA BLUES!

“Frem fra glemslen” presenterer som siste visning i redaksjonen denne deilige godbiten:

Psychedelica Blues (1969)

Fra Nasjonalbibliotekets arkiv har vi vært så heldige å få denne filmen på 35mm. Dette er trolig din eneste mulighet til å få sett denne filmen som blir omtalt som et bidrag til den såkalte “LSD-sjangeren” av filmer fra denne perioden. Det er to kjente filmer fra denne tiden som tar for seg temaet om ungdom og rus. Himmel og helvete med Lillebjørn Nilsen og Psychedelica Blues, begge fra 1969. Himmel og helvete er blitt en velkjent spillefilm som idag heldigvis er lett tilgjengelig og omtalt. Psychedelica Blues har ikke fått den samme oppmerksomheten som Himmel og helvete. Den er f. eks. ikke tilgjengelig på DVD. Det er derfor på høy tid å gi denne filmen en ny visning.

Litt om filmen:

Vi følger en ung jente Lissy i fire dager hvor hun får utløp for en opposisjonstrang og utviklingslyst som har ladet seg opp gjennom flere år. Hun glir inn i et miljø som er totalt fremmed for henne. Hun kommer fra et beskyttet hjem med en formell far som er kommunepolitiker, og i det nye miljøet glir hun inn i kretsen rundt jazzgruppa The Blue Bells, hvor hun møter Lillegutt. Han er gjengens faste holdepunkt og leverandør av rusmidler.Lillegutt er en kynisk og intelligent menneskekjenner, som har meldt seg ut av et samfunn av hyklere. Gjennom ham får Lissy øynene opp for skillelinjene mellom det vedtatte og det reelle.

Litt om redaksjonen:

Fra Nasjonalbibliotekets rikholdige arkiv, har vi håndplukket ut spennende norske filmer som aldri har blitt utgitt på DVD. Cinema Neuf ønsker å presentere filmperler som har ligget for lenge i støvet, og som fortjener et nytt publikum. Dette er en unik sjanse til å se noe av den glemte nasjonale filmarven!

Redaksjonen er støttet av NFI.

Legg til ekstern kalender…