Nils Jøran Riedl / Vinterlys / 28.4 til 11.5

[Bilde]

Presten og kuntneren Nils Jøran Riedl, født i 1965 i Bodø, er en autodidakt billedkunstner med kurs fra Vika- og Oslo tegne og maleskole rundt 1999-2001. Han begynte å stille ut kunsten sin i 2004 i fellesutstillinger for ”Skeive kunstnere” hvor han nå er styremedlem, og har hatt er rekke separatutstillinger i Kristiansand, Arendal, Bergen, Trondheim og Bodø i Norge, og på Gran Canaria og i Montefalcone, Italia. Hovedtyngden av hans arbeider ligger i brytningen mellom det abstrakte og det figurative, men han behersker flere stilarter. Riedl arbeider primært med akryl og olje.

Til utstillingen VINTERLYS i S9 Galleri tar han med seg eksempler fra de siste årenes produksjon, samt bilder malt høsten 2011 og våren 2012.

“Kunsten blir aldri til i et vakuum, og det viktigste i bildene er det som skjer mellom overflaten og den som betrakter. Vi oppfatter ulikt, vi legger ulike ting inn i farger, former og også titlene. Jeg gir alltid titler til bildene mine – det betyr ikke at meningen er fastlåst. Du leser med din egen forståelse som referanseramme. Kunst er aldri statisk. Den forandrer seg. Lys, stemning, hvor du er i livet: Alt betyr noe i forhold til det du oppfatter. Jeg er selvfølgelig også et sted når jeg maler, og hvor dette er i forhold til betrakteren skaper de viktigste spenningene i det jeg ønsker å være med å formidle.”

Les og se mer på www.riedl.no

Velkommen til vernissage lørdag 28.april kl. 15.00

Utstillingen varer til fredag 11.mai

Åpningstider: onsdag til søndag 13.00 til 17.00

Legg til ekstern kalender…