NORGE UT AV REGNSKOGEN

STOR DEMONSTRASJON MOT OLJEFONDETS ØDELEGGELSER AV AMAZONAS! :.

Demonstrasjonen finner sted foran stortinget kl 16.00 den 19. april.

Vi på Regnskoglinja ved Sund FHS inviterer til demonstrasjon den 19. april for å få norske politikere til å trekke Pensjonsfond Utland… ut av oljeselskapet “Repsol”. Den mye omdiskuterte investeringen er per dags dato på 4,4 mrd.

Fra oktober til desember i fjor var vi på studietur til Peru og peruansk Amazonas. I tre uker bodde vi med urbefolkning i regnskogen, i landsbyene Dos de Mayo og Salterito. De har elvene og skogen som sitt livsgrunnlag, og lider derfor sterkt under vannforurensningen forårsaket av store oljeselskaper.

Under dette oppholdet dro to feltarbeidsgrupper ut på hver sin olje-ekspedisjon. Den ene gruppen dro med to lokale guider til en oljestasjon dypt inne i skogen som er vanskelig å finne på kart. Til tross for vakter, helikoptre og to dagsmarsjer på oljerør fikk gruppen dokumentert anlegget.

Den andre feltarbeidsgruppen løy seg til en omvisning på et stort oljeanlegg, og fikk innvilget tillatelse ettersom de var norske “gruvedriftstudenter”. Reisen deres gikk videre til et oljesøl på 300 fat (63600 L) ved elven Chambira. Her møtte de på vakter som passet på at ingen utenfra fikk se sølet, men de møtte ikke på noen som jobbet der for å rydde opp.

All dokumentasjon, alle bilder og filmklipp Regnskoglinja sitter på er eksklusivt materiale, da vi har vært i peruansk Amazonas nylig og sett hvordan folket, dyrene og skogen forsvinner. Dette er satt sammen til en rapport som vi ønsker å overlevere til Etikkrådet og Sigbjørn Johnsen (finansminister).

Det er på høy tid at Pensjonsfond Utland trekker sin investering i Repsol, som eier en betydelig andel av den argentinske miljøverstingen PlusPetrol som operer i Peru.

Film fra vår studietur laget av Ingrid Ekeberg(elev i regnskogklassen):
www.youtube.com/watch?v=21K…

Dette må du ikke gå glipp av – vi må få NORGE UT AV REGNSKOGEN – NÅ!

Legg til ekstern kalender…