Folkebiblioteket # 11: Occupy Wall Street

Folkebiblioteket ønsker velkommen til en samtale om Occupy Wall Street, klasse og poesi ved Laura Elrick, poet og performancekunstner, og Rodrigo Toscano, poet og koordinator for amerikanske fagbevegelser. Begge er bosatt i New York og sterkt involvert i Occupy. De vil gi en presentasjon av bevegelsen og sitt eget arbeid som poeter og aktivister.

“How does class enter into poetics?” Monstrous question! (Mouth it: “how does class enter into poetics?”)

[Bilde]

//

Laura Elrick er poet og performancekunstner. Tidligere arbeider inkluderer blant annet kartleggings- og performanceverket Blocks Away (2010), hvor studenter tok til gatene på Manhattan med enkle spørsmål om «hvor langt vekk er langt nok vekk» under kontroversen rundt planene om å bygge en moske i nærheten av Ground Zero. I videoarbeidet Stalk fra 2008 dokumenterer en vandring gjennom Manhattan ikledd en oransje fangedrakt fra Guantanamo, akkompagnert av opplesningen av en tekst på lydsporet.

Rodrigo Toscano er poet og koordinator for amerikanske fagbevegelser. Toscanos nyeste bok, Deck of Deeds (Counterpath Press 2012), er en serie portretter, et forsøksvis tverrsnitt av den amerikanske befolkningen, satt mot en bakgrunn av dagens økonomiske og sosiale betingelser, mens den forrige boka hans, Collapsible Poetics Theater (Fence Books 2008), turnere de samme betingelsene innenfor korte, flerstemte tekster ment for fremføring.

//

Neste utgave av Folkebiblioteket finner sted fredag 25. mai. Da kan dere møte mangeårige redaktør for forlaget Semiotext(e), Sylvère Lotringer i samtale med Remi Nilsen. Dette arrangementet er et samarbeid med Audiatur.

//

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…