Utstilling: IRENE CHRISTENSEN “AND THE MOCKINGBIRD SANG” malerier & tegninger

[Bilde]

IRENE CHRISTENSEN
“AND THE MOCKINGBIRD SANG”
malerier & tegninger

Galleri Schaeffers Gate 5, Oslo

19 april til 28 april • tors,fre 15-19, lør, søn 12 -16 • eller etter avtale

Kunstneren er tilstede hver dag

Vernissage torsdag 19 april kl.17 – 20

Bor og arbeider i USA, men har opprettholdt en aktiv tilhørighet til Norge, medlem av NBK- LNM.

Irene Christensen har vært en aktiv utstiller både i Europa og i USA siden 1983. Hennes arbeider har vært vist i mange anerkjente museer som Galeria Nacional, Costa Rica, Norsk Skogbruks Museum, Norway, Norwegische Tage, Ingelheim am Rhein, Germany, EFTA, Brussels, Belgium, Bergen Museum, NJ, USA, Paterson Museum, NJ, USA, Noyes Museum, NJ, USA, Newark Museum, NJ, USA, så vel som i viktige kunstsentre og gallerier i Norge, Europa og USA i tillegg til i Argentina, Israel og Brasil.
Hun er representert i flere museer og private samlinger i Europa og USA.

Irene Christensen sier selv om sine arbeider:

“Kunstnere reflekterer tiden vi lever i. Gjennom den veien vi kaller livet, samler vi våre personlig erfaringer. Hver kveld tegner jeg intuitivt med tusj i mine bøker. Disse blir både ferdige arbeider og ideer til malerier.”

John Zeaman, Prisvinnende kunstkritiker og forfatter, skriver dette:

“Christensens malerier lar seg sjelden underkaste en enkel fortolkning. Hun er en kunstner med ideer, men hennes prosess består også i intuitivt å søke etter form og farge. Christensen ønsker å vise oss at livet er underlig, bisart og selvmotsigende, at tragedien og komedien ikke holder hus i forskjellige teatre, men opptrer sammen, side om side. Derfor er det at disse merkelige skapningene som hun maler, ser uhyggelige ut det ene øyeblikket, rørende og spottende det neste. Hun er som forskeren som ser på en dødelig bakterie under mikroskopet og finner noe skjønt i dens form og symmetri. Vi er alle vant til å tenke på det vakre som noe verdifult, men godtar paradokset som oppstår når skjønnheten tilhører noe som virker ondt. Vi legger merke til hennes subversive, humoristiske sans, evnen til å se noe komisk i det mest uhyggelige.”

www.schaeffersgate5.no
[email protected]
tel. (+47) 45218078

Legg til ekstern kalender…