Bakkjens Basar IV: Valkyrien Allstars & Danjal (Fær/Dk/S/Fin)!

[Bilde]

POETISK ENERGIBOMBE

Valkyrien Allstars ble etablert i 2002, kom med debutplata i 2007 og har tatt musikknorge med storm de siste årene. Musikken de fremfører har rot i den norske tradisjonsmusikken, men ved selv å eksperimentere og blande stiler og sjangere, har de utviklet sitt eget lydbilde og “sound”. Dette gjør musikken både nyskapende og internasjonal. De elsker å leke seg frem til nye varianter, men alltid med respekt for det genuine. Sangen gir det musikalske bildet en ytterligere dimensjon ved å kombinere stev- og kvedertradisjon med et mer urbant og rocka uttrykk. Tekstene er til dels hentet fra kjente forfattere, men også her blander de mål og form for å skape sitt eget uttrykk.

Tuva Livsdatter Syvertsen – vokal/ hardingfele, Ola Hilmen – hardingfele/vokal, Erik Sollid – hardingfele /vokal, Magnus Larsen – bass, Martin Langlie – trommer

Web: ​www.valkyrienallstars.com/

DÀNJAL
“The Faroese singer and performer Dánjal has hand-picked his royal musicians in the far, dark corners of Scandinavia”

Musikken til Dánjal er fra der Klezmer hilser på Tom Waits, Øst-Europa kolliderer med Gambia og tango møter rock i en sfære der musikere fra hele Norden forenes til en unik samling av inntrykk og uttrykk. Pianisten Dánjal fra Færøyene har fått med seg musikere fra Finland, Sverige og Danmark til dette bemerkelsesverdige bandet som ble nominert til ”Danish Music Award” i 2010 for debutplata ”The Palace”! Oppfølgeren er ute i februar 2012. Fantastisk multinasjonalt liveband til basaren!

Web: danjal.net

www.youtube.com/watch?v=oFP…

Legg til ekstern kalender…